Thursday, January 5, 2012

Bahana Gambar

***

Aduyai

Kecoh kecoh buat apa

Chills sudah

Tak pasal pasal rating dia naik mendadak semenjak 2 hari ini

Puncanya

Hanya gambar di laman sosial

Akceli

Semua benda ni pernah terjadi pada Alkisah

May b pada anda juga

tul tak?

Dari zaman friendster lepas tu myspace dan kini facebook

punca dia sama saja

Gambar

tapi bukan gambar Alkisah seksi or tak pakai tudung yang jadi isu

cuma gambar Alkisah dengan GF
(orang caring cakap: tak elok, perempuan tu tak de ikatan lagi)

Okay fine

Lepas tu Alkisah bertunang

isu timbul plak pasal bergambar dengan Tunang
(orang caring cakap: tak elok belum nikah lagi)

Ok fine

Lepas tu Alkisah pun berkahwin

issue resolved

Then

Alkisah dapat Sofea a.k.a my Daughter

Alkisah masukkan gambar Sofea tengah bogel dalam bilik air ketika mandi
(orang caring cakap: tak elok letak gambar bogel anak dalam FB)

Okayyyy Fineeee

itu pun jadi Isu

Thanks for Caring

Nasihat Alkisah

Sila berhati hati bila nak upload gambar di laman sosial

Yup benar, itu hak anda

laman sosial anda

suka hati anda nak letak gambar apa pun

Alkisah pun macam korang juga

hahahaha

Jadi jalan terbaek

Tolong privatekan gambar anda kepada orang orang tertentu saja

atau

jangan add langsung orang orang seperti di bawah

  • sedara mara yang caring a.k.a kaki report
  • kawan kawan yang kay poh chi
  • mami jarum
  • jiran tetangga yang suka jaga tepi kain orang

**

Tudung

Isu ini sensitif sebab melibatkan hukum agama

cuma

Nasihat Alkisah

Slowly berubah ke arah kebaikan

Bagi wanita yang berambut highlight dan free hair ni

Kita perlu masa beri mereka masa untuk berubah

Kita tidak boleh memaksa mereka secara drastik

nanti mereka memberontak

Ini based on pengalaman Alkisah

Alhamdulillah

Formula Alkisah berkesan

myWife slowly bertudung

***


klik Nur Amalina Che Bakri untuk dapat penjelasan dari

tuan badan sendiri

So untuk kes yang tengah HOT ini

Kita seharusnya jangan terus menghina atau berprasangka buruk terhadap dia

tetapi

Suruh dia layari ceramah ceramah agama di youtube

bila dia ada kelapangan


***

Alkisah juga dalam proses pemulihan

Rohani & Jasmani

Proses ini takkan selesai sehingga nafas yang terakhir

insyallah

***

11 Blogger kasi response. .

Ema Author
January 5, 2012 at 12:13 PM

hehe saya faham semua tu :D

Reply
Finaz Jaafar Author
January 5, 2012 at 4:36 PM

ye baiklah..akan lebih berhati2..gmbar2 kat fesbuk sume da di tapis..sangat bahaya

Reply
Alkisah Author
January 5, 2012 at 5:56 PM

Ema: bagus kalau kamu faham

Finaz: hehe terbaek.. sbb Alkisah pun dah tapis.. hehe

Reply
Sayid Ann Ima Author
January 5, 2012 at 7:43 PM

saya setuju
cara nasihat yang begini memang bagus
terima kasih
X)

Reply
si ngokngek Author
January 5, 2012 at 11:30 PM

haha,mmg hots pun..mulai skrg semua letak muka kartun ja,senang..huarghh

Reply
nadiaburn Author
January 6, 2012 at 4:38 PM

setuju sgt :)

mendoakan lebih baik daripada memaki kan? :)

Reply
Alkisah Author
January 6, 2012 at 6:15 PM

sayid: nasihat utk kita semua

si ngokngek : haha alkisah letak gambar jersi alkisah 8 wohaa

nadia: yezaa u r correct..

Reply
missnadira Author
January 8, 2012 at 3:44 PM

ahaha letak gamba baby fea pun org bising..ppl will say everything..sebaik mana kita pun mesti ada je benda untuk dikritik..'caring' lah katekan..:P good advice alkisah..:P

Reply
Alkisah Author
January 8, 2012 at 5:32 PM

nadira: tu laa sapal.. "caring"

Reply
cici tembikai Author
January 17, 2012 at 7:22 PM

tu lah ramai sangat caring pun tak boleh kan. =)

and kesian orang yang dihentam teruk , sepatutnya dinasihat bukannya dihentam -.-'

dah kene hentam lagilah rasa nak memberontak

err nak apprve kene tapis2=)

Reply
Alkisah Author
February 1, 2012 at 2:31 PM

cici: u r correct.. so kena select betul2 bila nak approve

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...