Friday, January 6, 2012

Masak Memasak

***

Beberapa minggu lepas Alkisah banyak menonton rancangan realiti masakan

Rancangan yang kita tidak perlu mengundi sms banyak bagi diorang juara

Cuma

Rancangan ini banyak menguji kita dari segi deria mata

iaitu dengan menilai dari sudut penglihatan kesedapan makanan yang diorang masak

&

menguji deria rasa

iaitu dengan menelan air liur banyak banyak

Kita akan rasa air liur tetapi Chef yang dalam TV saja yang dapat rasa keenakan makanan itu

Ok Finee

***

Antara rancangan masak masak yang Alkisah suka tengok adalah

E&O AFC's Next Master Chef

Judge dia sangat power, tambah tambah si Bruce Lim..

Kalau tak sedap.. dia terus hempas pinggan

Bruce Lim juga mempunyai rancangannya sendiri iaitu The Boss

Finale AFC's Next Master Chef menyaksikan Diane Vs Dino

Diane yang sangat sweet



dikalahkan oleh kepada Dino


Akhirnya Dino dinobatkan sebagai Juara AFC's Next Master Chef


***

Settle saja Celebrity Chef

Alkisah menumpukan perhatian ke

Master Chef Malaysia

&

Ia akan berakhir pada Ahad ini



Ezani Vs Wahidan

Walaupun profesion mereka berbeza

tapi bila berada di Master Chef

semua itu ditinggalkan bagi merebut Gelaran Master Chef Malaysia

Agak agak siapa yang masak sedap?

Ermm

Kalau Alkisah memang susah nak agak

Diorang kena jemput Alkisah

&

Bagi Alkisah rasa

Baru Alkisah boleh umumkan sapa pemenangnya

Ehhh

Tetiba

Sapa yang juri ni??

K Finee

Alkisah nak pergi menyantap sekejap

***

source:


2 Blogger kasi response. .

nadiaburn Author
January 6, 2012 at 4:38 PM

tak sempat nak layan masterchef sbb sblm ni asyik tgk maharaje lawak jer.. heheh tp ape kene ngene kan? hari lain2..hahaha

Reply
Alkisah Author
January 6, 2012 at 6:14 PM

nadia: haha tu laa sapal.. lari jauh kot maharajalawak ngan master chef.. tapi tak pa.. kamu boleh tgk finalnya ahad ini... ewah tolong promote plak

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...