Friday, November 30, 2012

Work From Home a.k.a WFH

***

abaikan, rumah semak dengan  mainan cik fea

Work from Home a.k.a WFH
atau lebih dikenali sebagai berkerja dari dirumah

Kebanyakkan orang yang WFH adalah golongan professional
arkitek, board of director, komposer, engineer dan etc
kerja kerja diorang dibolehkan untuk bekerja dirumah.
Sebab apa?
sebabnya kerja kerja mereka perlu diselesaikan mengikut timeline yang ditetapkan.

Bagi Alkisah ada Pros and Cons nye

Pros
Jimat minyak dan tol.
Tak perlu tempuh kesesakkan jalan raya.
Flexible.
Kalau kerja start kul  8, kul 7.30 masih boleh bangun tido.
Sambil kerja, kita boleh buat breakfast/lunch kat dapur.
Tak perlu mandi awal.
Boleh buat kerja sambil tengok tv.
Berkerja dengan hanya memakai boxer.
Kalau snake around a.k.a mengular boss tak nampak.

Cons
Bil eletrik tinggi, company tak cover.
Tak  dapat bersosial bersama rakan sejawat.
Kalau ada conference call, kena hati hati, mana tahu tetiba internet down. masak kau

***

Seriously Alkisah lebih suka bekerja kat opis
Sonang
Boleh concentrate buat kerja.


Kalau hari minggu kat opis.
kadang kadang kitaorang makan besar.
tengok movie sama sama.
merapu ngan opis mate.

Awesome.

***

Kalau kerja operation, lebih baik kerja di opis.
Lainlah kalau kerja kita based on project..

***

Selamat Bekerja Semua
Chillax. hari dah jumaat
Yehaaa..

***

19 Blogger kasi response. .

November 30, 2012 at 8:27 AM

hehehehe....sukaaaa entry ni!

Reply
missnadira Author
November 30, 2012 at 8:47 AM

Best nye klau dpt work frm home.tapi kalau org macam saya work from home..memang tak productive la jawabnya.bangun tdo je da tengahari, celik mate je mengadap internet.haha.xbagus2.
org yg work from home bg sy adalah org yang berdisiplin.they can be trusted to work in minimal to none monitoring..:P

Reply
E'in Author
November 30, 2012 at 9:12 AM

keje kat opis leh gosip together gether... hehehe O.O

Reply
Amanda Suria Author
November 30, 2012 at 10:43 AM

prefer kerja kat opis...kalau work from home xde benefit..

Reply
November 30, 2012 at 2:41 PM

lagi syorga kalau xkerja tp duit masuk,,,oh

Reply
AyueJean Author
December 1, 2012 at 5:35 PM

Betul ada pros & cons.....
Tapi keje AJ sekarang ni sebenarnya buang masa masuk ofis.....
Hahhahhahahha... AJ prefer keje dari rumah....

Reply
Elie Lily Author
December 1, 2012 at 8:50 PM

nak keje dengan bro la kalau macam ni. hahhaha

Reply
Pondok Usang Author
December 5, 2012 at 5:55 PM

syok nye.. bole buat keje sambil baring.. lepas tu tertido.. huhu...

Reply
Al Kisah Author
December 8, 2012 at 10:41 AM

thanks :^D^:

Reply
Al Kisah Author
December 8, 2012 at 10:42 AM

you are correct, tapi if stay kat opis pun berinternet.. guana tu..

Reply
Al Kisah Author
December 8, 2012 at 10:43 AM

that's right :^D^:

Reply
Al Kisah Author
December 8, 2012 at 10:44 AM

ada betulnye juga..

Reply
Al Kisah Author
December 8, 2012 at 10:46 AM

:^D^: itu semua orang nak..

Reply
Al Kisah Author
December 8, 2012 at 10:46 AM

hehehe :^D^:

Reply
Al Kisah Author
December 8, 2012 at 10:47 AM

tunggu alkisah buka company k.. nanti submit resume :^D^:

Reply
Al Kisah Author
December 8, 2012 at 10:48 AM

tau tak pa...kerja dengan aman & nyaman..

Reply
Jojo Merah Author
December 9, 2012 at 8:20 PM

Man, Post yang hebat sgt.

Saya tidak tahu, terdapat kelemahan work from home. Thx for sharing this information.

BTW< gambar kedua kamu, kamu programmer?
Curious:)

http://inijojomerah.blogspot.com/

Reply
balqisfz Author
December 10, 2012 at 8:25 PM

keje kat rumah? kos yang aqis amik untuk belajar sekarang pon ad yg boleh WFH. cume dari home pergi ke tempat org lah. hehehehe

Reply
Al Kisah Author
December 13, 2012 at 11:35 AM

np. akceli, alkisah network engineer..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...