Friday, November 9, 2012

Alkisah ke Kidzania

***

Yeay Yeay
Alkisah dapat follow ke Kidzania
bersama kanak kanak riang Noble Kids Denai Alam

Akceli, my wife kerja kat situ
then Alkisah just follow je
plus minus boleh masuk dan shoot gambar dalam Kidzania

Yeahh!!

Masing masing muka excited nak pergi
Bila bas dah sampai
Diorang kena beratur, dan teacher kira budak budak
supaya tiada yang tertinggal

jom layanz picca yang Alkisah shoot


ada sorang teacher tu promote Inner Shine..


Bila dah sampai Kidzania
Diorang kena beratur lagi
Kira budak budak, make sure cukup


Teachers Noble Kids yang Vogue
2-2 dah tak available 
Cuma yang available
Kemasukkan budak budak tahun depan
Haaa.. apa lagi.. cepat cepat la register anak korang kat Noble Kids Denai Alam


Boss, Admin and Principle


Wahh nak masuk Kidzania
kena pergi Imigresen dulu
kalau tak.. anda dikira pendatang asing


Budak budak ni diberikan cheaque sebanyak cheaque 50 Kidzos
then diorang kena pergi CIMB dalam Kidzania untuk cash out dan jolly sakan
hati hati ye, dalam Kidzania ada disco tau..
ish ish ish

1st, Gegurls di bawa ke Chika's Locker
untuk belajar modeling
Amboi style gitu mak nokkk

 

Stylish star abes
then sebelum meneruskan aktiviti lain
diorang kena mamam dulu
supaya cergas dan cerdas


Akceli
Macam macam budak budak nie boleh buat,
jadi polis, hakim, peguam, ahli bomba, wartawan, DJ radio, Pilot, Pramugari, dan etc


So 1st task untuk Boboboy
Alkisah suruh diorang kerja kat Vitagen Milk Factory


Tapiiiii....
Malangnya bila dah 30 minit tunggu
dan turn boboboy untuk masuk Vitagen Milk Factory
boleh plak machine rosak Vitagen tu rosak
so kilang kena tutup dulu

Dangggg..

Tak pe la
Then terpaksalah Alkisah bawa diorang pergi ke
Skyrider Training Area
Suruh gang Boboboy ni jadi pilot

Inilah cita cita Alkisah masa sekolah dulu
Haishhhh..


Penantian suatu penyeksaan
Kena sabar la ye Boboboy
bukan senang nak jadi Pilot tau..


Wow pilot cinonet
Best tul diorang dapat main Aircraft simulator
Alkisah plak terasa jeles nie

***

Bagi Alkisah
Kalau korang nak bawa adik adik or anak anak ke Kidzania
biarlah bebudak tu berumur 9 tahun
kalau nak bawa 6-7-8 tahun
biarlah bebudak tu boleh berdikari macam 9 tahun

Sebab:
setiap kerja yang diorang buat akan dapat duit
dan ada sesetengah aktiviti yang diorang buat kena pakai duit.

bila diorang nak bershopping dalam Kidzania
seriously cakap
diorang kena rajin bekerja

nak kerja bukannya senang
kena beratur panjang untuk sesetengah kerjaya
kadang kadang ambil masa sampai 30-60 minit untuk menunggu giliran
dan seriously cakap underpaid
kekeke.

itu pasallah Alkisah sarankan biar bebudak tu benar benar berdikari
jadi bagi parents atau abang abang/kakak kakak yang follow tu
boleh lepak minum kopi kat dalam Kidzania
sambil memerhati kerenah budak budak dengan kerjaya masing masing

Akhir kata dari Alkisah:
 Dalam kidzania dengan dunia luar
sama je
"Bukan senang nak dapat kerja
Tunggu itu pasti,
Dapat belum tentu,
Gaji yang ada tidak mencukupi"

***


***

16 Blogger kasi response. .

November 9, 2012 at 4:26 PM

Wuah , bestnyaaa ! Kalau 15 thn boleh tak ? hahaha .

Reply
November 9, 2012 at 4:40 PM

wahhhh best nyer!!!

Reply
AyueJean Author
November 9, 2012 at 5:42 PM

Bestnyaaaaaaaaaa.................
Kalau AJ pegi diorang perasan tak??
Hahhahahahah.......

P/s : Cute2 je tengok bebudak tu.... Alahaaaiii..... Geram... =D

Reply
Al Kisah Author
November 9, 2012 at 6:07 PM

15 tahun.. boleh sesangat

Reply
Al Kisah Author
November 9, 2012 at 6:08 PM

best ghak le.. masuk free.. hehe :^D^:

Reply
Al Kisah Author
November 9, 2012 at 6:10 PM

boleh je pergi.. tapi tak boleh main kot.. tgk je la..

Reply
November 9, 2012 at 7:54 PM

menariknye tempat ni,,de rezeki nnt nk bwk adik2 g sini =)

Reply
jeely jelly Author
November 9, 2012 at 8:11 PM

haritu lect cakap, "kalau awk sume ade cita2 tak tercapai, bolehlah g kidzania" kahkah !

Reply
Al Kisah Author
November 10, 2012 at 2:18 PM

:^D^: rezeki tu sentiasa ada..

Reply
Al Kisah Author
November 10, 2012 at 2:19 PM

tu laa pasal.. kalau umur alkisah boleh join.. dah lama dah alkisah join beratur ngan budak budak tu jadi pilot

Reply
Jna marcello Author
November 10, 2012 at 7:27 PM

YAALLAH SERONOKNYAAAAAAAA

Reply
missnadira Author
November 10, 2012 at 11:59 PM

Oh..memang dorg kene buat kerja bebetul la eh..siap kena bayar sume..macam best jer...nak pegi takde adik kecik pulak.adik sape nak pinjam eh.?:P

Reply
Al Kisah Author
November 11, 2012 at 9:01 AM

adik jiran rumah kalau ada

Reply
Al Kisah Author
November 11, 2012 at 9:01 AM

:^D^:

Reply
Amanda Suria Author
November 30, 2012 at 10:52 AM

SA belum sempat terjah Kidzania lagi..janji SA pada Dania..satu ahri nanti Pasti kami dating di sini...

Reply
Al Kisah Author
December 8, 2012 at 10:39 AM

janji dania.. hehe..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...