Tuesday, February 19, 2013

Astro PVR Terbaik

***


Memang terbaik dan berguna Astro PVR
bagi orang orang sibuk memanjang macam Alkisah.

Kenapa Astro PVR berguna kepada Alkisah:

1. Kadang kadang kita tak der masa nak tengok movie pada masa yang Astro tetapkan. Jadi dengan adanya Astro PVR, Alkisah boleh record movie tu dan tengok bila ada masa terluang.

2. TV Series ( How I Meet Your Mother, Upin Ipin, Boboiboy, Hi5, Adam & Hawa). Astro PVR ada option series link, jadi bila kita click series link tu, secara automatiknya Astro PVR akan record series tersebut mengikut masa yang ditetapkan tiap tiap minggu selagi rancangan tu tak beralih siaran. So far ia sangat berbaloi baloi, mudah untuk Sofea nak layan rancangan kegemaranya bila dia start merengek.

3. Bola - Terutamanya Arsenal. Ye walaupun kalah, Alkisah akan tetap akan record. Selalunya Alkisah akan menggunakan khidmat website untuk record game Arsenal. Apa yang penting korang kena Create Account Astro --> link kan dengan Smart Card --> record rancangan kegemaran menggunakan website. Settle.





Yeah dah record.
Sangat mudah, Alkisah boleh record walaupun dimana saja berada,
tak kira di opis atau jamban atau  tengah shopping mahupun tengah lepak kat kampung.
Janji ada handphone / lappy ada internet connection to website Astro
dan apa yang penting, Astro kat rumah kena on/standby mode.

Oraite. Alkisah nak sambung layan movie..

***

17 Blogger kasi response. .

February 19, 2013 at 10:34 AM

yezaaaaaaaaaa

Reply
Ahmad Zarif Author
February 19, 2013 at 10:50 AM

yup. btol2.. bab rancangan how i met your mother tu paling best. hehe

Reply
February 19, 2013 at 11:35 AM

mmg awesome!!!

Reply
ELeEa Author
February 19, 2013 at 2:58 PM

sukee...

Reply
February 19, 2013 at 11:38 PM

bil bulanan tinggi sikitkan klu guna ni?

Reply
Al Kisah Author
February 20, 2013 at 9:44 AM

wassup wassup

Reply
Al Kisah Author
February 20, 2013 at 9:44 AM

tau tak pa.. sekarang tunggu season9 (akhir)

Reply
Al Kisah Author
February 20, 2013 at 9:45 AM

awesome sangat

Reply
Al Kisah Author
February 20, 2013 at 9:45 AM

:^D^:

Reply
AyueJean AJ Author
February 20, 2013 at 9:46 AM

AJ rumah pun pakai TV kotak lagi.....
Hehhhehe...
So amik PVR ni rugi...

Reply
Al Kisah Author
February 20, 2013 at 9:46 AM

tak der laa sama je.. kalau pakai super pack 1..

Reply
Al Kisah Author
February 20, 2013 at 12:57 PM

yup betul..

Reply
mama Author
February 20, 2013 at 6:11 PM

salam..mama langgan pakej astro yg biasa je..hu2x..jarang tgk TV.. ;)

Reply
Al Kisah Author
February 20, 2013 at 9:44 PM

Yeke.. alkisah pun jarang tgk tv sbb bz.. sbb tu rekod.. bila ada kelapangan br alkisah tgk..

Reply
February 21, 2013 at 8:36 AM
This comment has been removed by the author.
February 21, 2013 at 8:40 AM

kat rumah bunda anak2 pakai juga...tapi tak pernah record2...bunda pun jarang tengok movie...raja lawak..masak2 n senetron jer...

Reply
Al Kisah Author
February 26, 2013 at 9:15 AM

oo dah ada function record.. record je..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...