Thursday, August 16, 2012

8 & 11 Ogos 2012

***

8 dan 11 Ogos dalah tarikh keramat bagi Family Alkisah.

Sebab 2 tarikh tu

adalah 

tarikh hari lahir My Wife and My Daughter.

Jom layan picca yang sempat Alkisah snap semasa hari hari tersebut.

***

8 Ogos 2012


Malam sebelum tepat jam 12 malam.

Alkisah belikan kek untuk My Wife.

Kononnya nak buat suprise la.

Tapi apakan daya, pukul 10 lebih My Wife nak simpan lauk dalam peti ais,

lantas nampak plak kotak kek.

nak tak nak, kitaorang kena celebrate awal skit.

kitaorang nak kena tido awal, sebab esok nak bangun sahur.



Alkisah belikan kek terbaru dari Secret Recipe.

Absolute Chocolate nama dia.

Kek dia nice,

Alkisah memang hantu kek coklat.

Agak sedikit pahit di atas kek tu sebab ada taburan chocolate powder,

dan paling best

bahagian layer ke-2 dari bawah kek.

Kat situ ada lapisan kacang yang sangat rangup

bila makan, dia akan bunyi

kruppp krupp kruppp

nyumm nyummm

***

The next day

Acu plan nak Iftar dekat Tropicana Golf Club

So kitaorang pun join sekaki,

kira sambut birthday Uncle Hamzah dan My wife.

Dua dua tarikh lahir sama 8 Ogos.

Kalau cina memang suka no ni.

diorang akan cakap.

kaya. kaya, kaya



***

11 Ogos 2012

Ini pulak hari jadi anak sulung Alkisah


disebabkan bulan puasa.

Jadi Alkisah buat kecil kecilan sahaja.

besar besar masa hari raya pertama nanti.

So korang boleh layan picca Sofea plak

have fun..


 

***



12 Blogger kasi response. .

AyueJean Author
August 16, 2012 at 11:48 AM

Happy Belated Birthday......
May Allah bless them....
Rumah Al-Kisah kat sumwer area Cheras Hartamas ek???
Sebab dat house nmpk familiar...

Reply
Al Kisah Author
August 16, 2012 at 12:48 PM

no la, tu rumah aunty Alkisah kat ara damansara..

Reply
AyueJean Author
August 16, 2012 at 1:51 PM

Sebab nampak macam ex-boss punya rumah..... =D
Maybe same pattern kot.. =D
Dah start cuti kan??
Syoklah... =D

Reply
Hanif Idrus Author
August 16, 2012 at 6:41 PM

Alahai..kiutnya.....hehehehe

Reply
missnadira Author
August 18, 2012 at 12:04 PM

happy birthday baby Sofea and mummy. Kiut je pakai dress.:P:P

Reply
Ladyulia Author
August 24, 2012 at 8:35 PM

minal aidin wal faidzin
dan happy birthday to the cute lil' one and mommy :)

Reply
Zila Zainal Author
August 28, 2012 at 3:42 PM

alamak dah lama tak gi secret recipe, tatau pun ada kek baru. kena try dengan segera :p

Reply
Al Kisah Author
August 28, 2012 at 5:57 PM

:^D^:

Reply
Al Kisah Author
August 28, 2012 at 5:58 PM

thanks

Reply
Al Kisah Author
August 28, 2012 at 5:58 PM

thanks :^D^:

Reply
Al Kisah Author
August 28, 2012 at 5:59 PM

hehe better g try cepat

Reply
September 3, 2012 at 11:27 AM

comelnya budak2 pakai gown :)

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...