Friday, September 9, 2011

Sofea Nur Ramadhani

***






***

Inilah

Sofea Nur Ramadhani

Dilahirkan pada 11 Ogos 2011 a.k.a 11 Ramadhan 1432 H, 11.59 AM

Seberat 2.62 kg

Di Kelana Jaya Medical Center

***

Akceli My Wife sepatutnya deliver pada 4th September 2011

Tapi pada malam 10 Ogos 2011

My Wife rasa contraction

Then we decide untuk pergi check-up next morning

Akceli this should be our last check-up with Dr Fatima

Sebab kitaorang budget nak deliver kat government hospital

***

Around 8am, we arrived at Hospital

Borak borak dengan Dr Fatima seround dua

then Dr scan perut My Wife

Dr cakap baby jauh lagi ni

but

to prove that

Dr try selup ke dalam ehem ehem

"Please dont try this at Home"

tiba tiba

"Nie dah buka 4cm, tak boleh g mana mana, kena deliver hari ini juga" kata Dr Fatima

Keadaan ketika itu jadi kucar kacir

Dr dah suruh nurse bawa My Wife pergi deliver room

Alkisah tercengang

My Wife dah start nangis nangis

Serious kitaorang tak expect langsung nak deliver hari tu

Nasib baik barang barang dah prepare dalam kereta

***

Alkisah turun depositkan bill dulu

then

Terus check-in ward

Sempat juga Alkisah melabur se-das dua dalam toilet ward

sebelum masuk deliver room

***

Around 10 am

Alkisah stay ngan My Wife kat deliver room

masa tu Dr cakap baru buka 5 cm

***

Kesian tak hingat Alkisah usha My Wife

***

Around 11 am Dr cakap 7 cm

"Wah cepat nye buka"

***

11:30 am

Dr semua dah prepare

Bila  My Wife rasa saket

Alkisah suruh dia sedut gas

"Haa saket, sedut gas, layan je gas tu"

Alkisah tengok sedap je dia hisap gas bius tue

Sekali sekala nampak My Wife macam High

***

Akceli Alkisah bukannye berani sangat nak duduk dalam deliver room

Tapi disebabkan tengok kekesianan My Wife

Semangat tu datang secara tiba tiba

Rasa takut apa semua hilang begitu saja

Tengok darah selamba ja.

***

11.50 am

My Wife dah start Push Push

Alkisah jadi Excited

Woha

Pushh Pussshhh

11.58 am

Dah nampak kepala

Wahh best best nie..

Pushh Puussshh Pushhh

11.59 am

Lahir laa seluruh tubuh badan baby

***

Wahh macam Alkisah je yang Pushh kan..

Not bad la My Wife..

Around 2 hours je dia tahan saket

tapi apa yang penting

Termakbul hajat Alkisah nak baby lahir bulan Ramadhan

Alhamdulillah

***

Maksud Sofea Nur Ramadhani adalah Kesucian Cahaya Ramadhanku

Semoga Fea jadi anak yang solehah

Amin

***


8 Blogger kasi response. .

Aiza Iza Author
September 9, 2011 at 1:19 AM

Ed, kalau sofea lahir 4/9 kan dah sama besday dia dgn adik aku majidah tu.

Reply
Alkisah Author
September 9, 2011 at 2:30 AM
This comment has been removed by the author.
Alkisah Author
September 9, 2011 at 2:34 AM

aiza : date fea lahir cantik 11/8/11

Reply
Aiza Iza Author
September 9, 2011 at 11:16 AM

ha'a cantik jugak tu

Reply
missnadira Author
September 9, 2011 at 4:40 PM

waaa sedap nama dia..congrats alkisah!(^_^)

Reply
Alkisah Author
September 9, 2011 at 5:25 PM

tq missnadira

Reply
Azlina ishAk Author
September 10, 2011 at 12:18 AM

sofea nur ramadhani(very.... nice name)
semoga menjadi insan yg solehah dunia akhrt

Reply
Alkisah Author
September 10, 2011 at 12:45 AM

thanks azlina.. insyallah she will be a good girl..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...