Tuesday, October 2, 2012

Kawasaki KSR 110

***

Dari dulu lagi, Alkisah memang mengidamkan Motorcross.

Maybe, sebab  terikut dengan Bapa Alkisah yang pakai Motocross zaman muda muda dulu.

Memandangkan tingkatkan 4, Alkisah dimasukkan ke Asrama,

Lepas tu, abis saja SPM,

terus ambil lesen kereta,  Maka tiadalah huruf B tercatat dalam lesen Alkisah.

Erti kata lain,

"Tak payah la bawa motor, bahaya"

itu adalah kata kata dari seorang ibu kepada anaknya.

Sampai sekarang, Alkisah tak pandai bawa motor.

Pernah juga dulu bawa motor scooter kawan.

k fine.. Motor Scooter Alkisah reti bawa.

sebab tak der gear, tak der clutch.

Press minyak terus jalan.

Tetapi Motor cup biasa, masih kena ada member kat belakang.

Thanks la abe G-BUM, yang banyak ajar aku.

Tapi confident level Alkisah untuk bawa motor still low.

Semenjak dua menjak ni, Alkisah tertarik dengan motor KSR 110.




Kawasaki KSR 110 nampak macam fun-sized bike.

Kecik dan comel.

Reka bentuk dia sangat friendly sesuai untuk beginner macam Alkisah nie.

KSR 110 dimuatkan dengan 111cc, SOHC two-valve, 4-stroke single cylinder yang menghasilkan output 8.4 horsepower.

Fun Ride Babeh..


***

Menarik memang menarik

1st Alkisah kena belajar bawa motor dulu

2nd bila dah tanya member

"Lor motor KSR 110 kecik, tak sesuai dengan hang yang tinggi, baik angkat KLX 150"

K fine, morale down..

***

Tinggi Alkisah 1.78 M

Tujuan utama:

ke tempat kerja yang jaraknya 45KM dari rumah.

Anda rasa sesuai tak motor ni dengan Alkisah?

***

17 Blogger kasi response. .

AyueJean Author
October 2, 2012 at 1:40 PM

Betullah Al-Kisah KSR tak kena.....
Better amik KLX or Demak......
Ataupun D-trekker......

Kalau Ktm SuperDuke pun ok... Tapi harganya... Fuuuuuhhhhhhhhh..... (Nak pakai pegi keje je kan, takyah la amik ni... =D

Reply
Al Kisah Author
October 2, 2012 at 1:48 PM

Wohaa.. thanks.. boleh dipertimbangkan (--;)

Reply
AyueJean Author
October 2, 2012 at 2:01 PM

Nimota pun ada gak scram.....
Tapi fork dia kecik sangat diorang kata...
Macam garfu =P

Cuba tengok XTM.... Tu pun not bad jugak...

Reply
Jna marcello Author
October 2, 2012 at 4:18 PM

wahhhhhhhhh sy tatw sgt pasal moto tp suka tgk moto hikhikhik

Reply
Al Kisah Author
October 5, 2012 at 9:03 AM

pergh AJ memang power bab motor.. :@v@: thanks again..

Reply
Al Kisah Author
October 5, 2012 at 9:04 AM

ok la tu.. alkisah berangan je nak bawa motor.. tapi tak bawa bawa pun..

Reply
aisya abdul Author
March 10, 2013 at 12:13 PM

Smlm sy nmpak minah berudung bw ksr 110. Terbako terus.membuak2 rasa nak beli.saya minat giler moto ni..

Reply
aisya abdul Author
March 10, 2013 at 12:13 PM

Smlm sy nmpak minah berudung bw ksr 110. Terbako terus.membuak2 rasa nak beli.saya minat giler moto ni..

Reply
Al Kisah Author
March 13, 2013 at 10:38 AM

yeka.. sempoi..:^D^:

Reply
Apis Kamen Author
May 15, 2013 at 6:42 PM

tue la .tgh fkir jga , ksr atau klx150s motard kn .dilemaa (T_T)

Reply
Ainal Mardia Author
February 17, 2014 at 1:45 PM

sama lah saya! saya pun minat sangat dengan kawasaki ksr. saya pun tengah survey survey nak cari mana yg sesuai untuk perempuan. hehe saya ni student jadi susah nak gerak mana mana kalau jadi apa apa. nak naik kereta tk minat. lagipun zaman sekarang perempuan pakai kawasaki ksr baru rare. hehehehe

Reply
April 24, 2014 at 12:50 AM

Assalam, saya pun minat tapi sesuai ke? kalau ade member minat yg sama besh gak ni. bole konvoi pompuan2 jekkkk hahaha :p

Reply
Al Kisah Author
April 24, 2014 at 2:34 PM

chill bro.. test drive dulu

Reply
Al Kisah Author
April 24, 2014 at 2:35 PM

gegurl ranggi n xtreme.. boleh try ksr ni.. pasti chomel..

Reply
Al Kisah Author
April 24, 2014 at 2:36 PM

serious ada perempuan pakai moto ni.. try check kat forum or group ksr 110

Reply
elia najiha Author
April 3, 2015 at 9:56 PM

saya memang pakai ksr, sesuai utk orang pendek mcm saya hehe.

Reply
Al Kisah Author
May 16, 2015 at 4:03 AM

serious.. mesti style kan bila perempuan ride ksr

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...