Friday, April 27, 2012

Versus 1st Konsert


***

Last week Alkisah attend 1st konsert Versus TV9, as unofficial photographer a.k.a photographer yang tak diundang. 

Serious dah lama Alkisah tak shoot gambar konsert. Alhamdulillah basic photography Alkisah still ada. So 1st thing first everything dah prepare. 8.30pm Alkisah and Family bersiap untuk ke Space U8 yang tak berapa jauh dari rumah Alkisah.

Sampai saja kat situ, Alkisah and Family isi perut dulu kat Subway.. Kalau lapaq, susah mau shoot gambar.. nanti ganggu konsentrasi.

Then 9pm, diorang dah start battle antara Hujan dengan 6ixth Sense. Itu Alkisah miss nak shoot diorang perform, sebab time tu tengah sodap dok makan sandwich tuna.

9.30pm Versus start tapi diorang just tunjuk recording battle antara Hujan dengan 6ixth Sense.

Then real konsert live start at 10pm.

Enjoy the picca from Alkisah Pictures:


***

Tahu tak kenapa Alkisah minat nak tengok Versus?

Masa 1st task diorang, Hujan telah ghubah lagu lamunan terhenti menjadi  sesuatu yang

Awesome !!



***

Last but not least

Bagi Alkisah, shoot gambar konsert super dooper best,

Sebabnya sambil shoot gambar band perform, Alkisah boleh layan lagu..

Wehuu!!

***

17 Blogger kasi response. .

Sis AI Author
April 27, 2012 at 9:27 AM

Perghh.. Terel3.. Gmbar semat! Haha! Tahniah bro, dpt tngkap gmbar best2! Taktau pulak kwujudan konsert ni. Atau sy trlepas pndang..

Reply
Camy Alya Author
April 27, 2012 at 10:44 AM

gambar memang meletupp ^^

Reply
happy eim Author
April 27, 2012 at 11:24 AM

wah...gempak.

gambar cantek..awesome~~^^

Reply
Al Kisah Author
April 27, 2012 at 11:46 AM

sis al: semart ke.. hehe thanks

alya: thanks. kebaboom..

eim: really... thanks..

Reply
anamizu kaito Author
April 27, 2012 at 12:13 PM

VERSUS!!! guwa suka!! stylo arrrr dorang ubah lagu tuh smue!! perhhh~









luv,
cik ana

Reply
Al Kisah Author
April 27, 2012 at 12:25 PM

anamizu : lu suka.. g tgk kat space u8.. live lagi best

Reply
Cha_Haya Author
April 27, 2012 at 12:56 PM

cantik gambaq! owesome... ;D

Reply
April 27, 2012 at 1:24 PM

so nice live photos! hehe, kalau fifi amik gambar live macam ni pasti terketar2 sampai blur gambar.. hehe

Reply
mmz Author
April 27, 2012 at 2:27 PM

HUJAN MMG AWESOME! :)

Reply
April 27, 2012 at 3:57 PM

terbaik bro gambar tuh!!

bro ada bakat dalam photoshooting rupenya.

tak boleh dengar lagu dalam utube tu.
internet slow.

Reply
O CIKTEDDY Author
April 27, 2012 at 4:40 PM

cik pon sokong hujan lorh..haha
rase mcm hujan je yg menang ti..depa awesome!

Reply
aienurulain Author
April 27, 2012 at 5:15 PM

sempoi....terer la kalau jadi photographer jemputan cenggini. terbaik!

Reply
Azee Hana Author
April 27, 2012 at 5:17 PM

black pon ade la...minat black..;heehe

Reply
April 27, 2012 at 7:23 PM

am going to support black parallax!

*eh.betul ke eja.okhentam.

Reply
Al Kisah Author
April 27, 2012 at 7:46 PM

cha_haya : thanks

fifiey: huurmm semua nie pengalaman Alkisah.. tapi kalau nak belajar.. nanti ed buat entri kat alkisah pictures.. basic things. sbb alkisah bukan pro..

mmz: dah macam nama restoran kat rumah alkisah je..yezaa hujan da best

wan: boleh laa skit shoot gambar.. bro patut tengok.. agak awesome ghak hujan buat.

Cikteddy: amboi like2 you.. sila vote kalau nak hujan menang

aien: ermm sila buat booking kalau nak kawen nanti..ewahh.. sapa kawan alkisah ada harapan nak dapat diskaun ewahh

azee: black suara dia memang mantop

echa: betui cuma and je tak dak..

Reply
May 17, 2012 at 1:04 PM

chantik gambar awok ambil
saya pegi konsert ke tiga dh kot..
minggu lepas pun pegi tu pun sbb jaga booth around space u8 tu

Reply
Al Kisah Author
May 17, 2012 at 3:29 PM

azalia: yeka.. alkisah pergi masa 1st konsert je.. lepas tu.. dah miss sbb ada hal.. tgk la, kalau free, alkisah akan pergi..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...