Wednesday, August 29, 2012

Apekah "Gangnam Style"

***

Apekah

"Gangnam Style"

***

Alkisah balik dari cuti selama seminggu tanpa ada hubungan internet semasa beraya di kampung

Tetiba benda nie jadi famous yang amat.

Jom layan dulu video Gangnam Style


Gangnam Style (강남 스타일) adalah 2012 dance pop single ditulis oleh penyanyi Korean pop Park Jae Sung, dan juga dikenali sebagai PSY. Sejak lagu ini dikeluarkan dan ia telah menarik minat para pelayar internet seluruh dunia dan kini video ini telah mendapat lebih kurang 66 juta view di youtube.

"Gangnam Style :adalah kata baru Korea terutamanya dikaitkan dengan fesyen dan gaya hidup mewah yang dikaitkan dengan trend di daerah Seoul Gangnam (강남), yang dianggap bahagian yang paling kaya kawasan metropolitan.Dalam penggunaan sehari-hari, ia adalah setanding dengan terma slang Bahasa Inggeris "Swag" atau "Yolo".

***

Kat Malaysia pun dah start merebak Gangnam Style



***

Parah parah

Memang hebat betui negara Korea

sebelum ni diorang berjaya tarik peminat untuk

tengok drama bersiri Winter Sonata

lepas tu

tengok player bola sepak bernama Park Ji Sung di Manchester

lepas tu

memperkenalkan produk telekomunikasi S2, S3, Galaxy Note dan Tab

lepas tu

memikat pengemar kereta dengan hasil keluaran mereka, Kia Forte

lepas tu

Hitskan lagu dan sexy ladies di corong radio dan kaca tv dengan

no body no body but you

dan kini

Tarian Gangnam Style

telah melanda seluruh dunia

Tahniah

Selamat Hari Merdeka

Malaysia



tapi sekarang ni

minda kita dijajah oleh

Koreans

Apekah??

***

2 Blogger kasi response. .

Dhiya Fariza Author
August 29, 2012 at 6:39 PM

herm i dont find anything interesting with this gangnam style video. and in regard bout our mind being robed by korea, some are, but many are still wise enough not to be in such state.

Reply
Sayid Ann Ima Author
August 29, 2012 at 7:57 PM

suka mesej yang cuba disamapaikan di sini
X)

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...