Thursday, March 7, 2013

Alkisah Living Room

***

Ada rakan rakan suka akan ruang tamu rumah Alkisah
Akceli design susun atur rumah kitaorang adalah hasil dari buah fikiran My Wife & Alkisah
My Wife suka english style
So, Warna yang diterapkan kat living room anta warna pink, putih dan merah.


Alkisah seorang yang cerewet pada color dan harga.
Kalau boleh Alkisah nak suatu benda tu cantik, murah dan susah didapati.


Mari mulakan dengan Sofa.
Sofa Alkisah beli masa Fella Design sales tahun lepas
Nama design sofa nie HERRIDON.
Harganya agak murah dibandingan dengan sofa di kedai furniture yang lain

Dengan harga RM2200,
Alkisah siap boleh pilih kain yang besesuaian dengan kehendak kitaorang.

Percaya atau tidak?

***

Frame bunga Ros pinky
Kitaorang beli di Romantika
Agar match dengan sofa.

Lamp shade
Aunty my wife yang punya
Dia nak let go.
Kitaorang apa lagi,
take and go la..

***


Next adalah Elizabeth Tv Cabinet

Suatu benda yang Alkisah rasa sangat berbaloi
Harganya RM499
White and English
plus harganya yang murah

sebab tv cabinet nie display item & last stock.

Alkisah belek punya belek
Conditionnya tip top
tanpa fikir panjang terus angkat
sebelum orang lain dapat.

***

Living room settle
Most of the time kitaorang akan lepak kat sini
So haruslah living room kena kemas dan cantik
baru layan nak borak borak dan baring baring sambil tengok tv.

***

Akhir kata, 

BIAR MURAH JANJI CHANTEK

***




13 Blogger kasi response. .

AyueJean AJ Author
March 7, 2013 at 6:47 PM

Betul Al-Kisah....
Kalau kena gayany,a, murah pun boleh nampak mahal.....
Citarasa macam mak Mr.JR, suka gaya Ala2 english.... =D

Reply
nadiradyaa Author
March 8, 2013 at 8:58 AM

firstly, cute nya header baruu..=P

n TV cabinet sangat cantik okeyyy..decoration mmg sesuai la untuk rumah family..tapi kenapa alkisah xletak carpet..baru complete..maybe carpet putih yg gebu tu..bole Fea golek2 kat situ..hihi

Reply
EZAN IDMA Author
March 8, 2013 at 11:53 AM

cantiknyaaa ;')

Reply
Amanina Author
March 8, 2013 at 2:59 PM

Nampak mewah

Reply
aienurulain Author
March 8, 2013 at 8:12 PM

cantiknyaaaa. love the sofa!

Reply
Al Kisah Author
March 8, 2013 at 10:30 PM

Tq miss ba..

Reply
Al Kisah Author
March 8, 2013 at 10:30 PM

Tq..

Reply
Al Kisah Author
March 8, 2013 at 10:31 PM

Chantek love sofa tak pe.. if chantek nee love fa.. lain plak jdnya...

Reply
Al Kisah Author
March 8, 2013 at 10:33 PM

Tau tak pa..adakah english style pattern org tua ke...hehe..

Reply
Al Kisah Author
March 8, 2013 at 10:35 PM

Carpet putih bulu2 memang ada..cuma simpan sbb takut fea kotorkan carpet

Reply
March 13, 2013 at 12:39 PM

kalau ikutkan hati, tak minat english style...tp tgk susun atur tu mmg terbaik la...kemas je mata memandang....;)

Reply
Al Kisah Author
March 13, 2013 at 1:10 PM

kena kemas baru balik kerja senang hati..

Reply
cici tembikai Author
April 3, 2013 at 2:13 PM

cantikkk. suka sangat table tu. memang suka concept putih tapi tulah, big boss and madam kata tak suka -,-'' takpelah tunggu rumah sendiri T_T

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...