Wednesday, July 2, 2014

Siri WC2014 - Last 8 team

***
 

Tinggal 8 team saja lagi, Tapi team yang dok ada ni pun terkangkang kiap nak settlekan team lawan masa last 16 haritue. Boleh dikatakan semua yang ada ini bernasib baik saja.

Persembahan kali ini mempunyai cooling break untuk player berehat seketika jika suhu padang mencecah 32 darjah celcius.Kesempatan ini digunapakai oleh manager untuk mengubah taktikal dan memberi arahan. Ini adalah salah disisi undang undang Fifa.

Van Gal berjaya berbuat demikian ketika menentang Mexico Malangnya manager Mexico Miguel Herrara pun tak boleh cakap banyak sebab dia pun buat benda yang sama.

Brazil dan Costa Rica betul betul tergugat apabila diorang menang dari sepakan penalti. Germany, Argentina dan Belgium pula terpaksa berhempas pulas ketika masa tambahan. Cuma France dan Holland berjaya menjaringkan gol pada separuh masa ke-2.

Memandangkan semua team menang main sampai tahap gaban. Aku rasa last 8 ni susah nak ramal siapa yang layak. Semuanya bergantung pada nasib, mental, fizikal pemain dan taktikal manager. 

***

8 Blogger kasi response. .

smbotak Author
July 2, 2014 at 1:38 PM

world cup tahun ni kau ada bet ke? hehehee... setakat ni holland paling power sebab ada persie dengan roben. persie dengan tandukan ala kijang jantan, roben pulak dengan lakonan ala pondan. hehehe...

Reply
July 2, 2014 at 2:27 PM

bola2

Reply
July 2, 2014 at 4:04 PM

Colombia , Germany, Costa Rica & belgium

Reply
ZazaMyMoon Author
July 4, 2014 at 4:15 PM

alaaa nak komen mcm mana aku sendiri pn tak tau apa nak komen pasal bola sebab tak minat bola oxO

Reply
Al Kisah Author
July 9, 2014 at 10:01 AM

eh tak mengapa..

Reply
Al Kisah Author
July 9, 2014 at 10:01 AM

cuma germany saja betul

Reply
Al Kisah Author
July 9, 2014 at 10:01 AM

bulat bulat

Reply
Al Kisah Author
July 9, 2014 at 10:02 AM

haha tak pandai bet pun.. tengok saja bang..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...