Thursday, July 17, 2014

Kisah Ramadhan 1435: Baju Raya

***

Salam buat semua, sekarang dah masuk 19 Ramadhan. Wah pejam celik pejam cilik dah setengah bulan dah kita berpuasa. Cepat betul masa berlalu.

Persiapan hari raya aku dah settle sebelum masuknya bulan Ramadhan, yes ticket flight balik penang, baju raya dan lain lain semua complete.

Color theme tahun ni Hijau dah nak sama kaler bendera. Seperti sebelum sebelum ni, aku memang tak beli baju melayu yang ready make, sebab badan aku tak standard size. Tailor aku kat BM memang dah ada ukuran badan, cuma nak kena alter kat perut je. Biasa la perut dah buncit skit. Bulan puasa memang kempis, tapi masa raya tu, sure naik balik.


Paling aku tak sangka, bila aku dah siap baju tu, test apa semua. Perghh rasa sekacak AA plak. Rupanya baju melayu Jakel AA sama kaler la plak. Achaner tu.


***

Itu kisah baju melayu, baju orang putih tak cerita lagi. Haha. Itu pun beli sebab banyak baju-baju lama dah let go kat orang-orang kampung. Cukup memadailah dengan sehelai baju kemeja dan sepasang kasut untuk tahun ini.

Korang plak macam mana, dah complete ke?

***

8 Blogger kasi response. .

July 17, 2014 at 10:12 AM

NICE COLOUR

Reply
Al Kisah Author
July 17, 2014 at 1:25 PM

tq

Reply
Sheila Salim Author
July 17, 2014 at 1:50 PM

Assalamualaikum .. lawa warna tema awak. hehehe takpelah sama dengan AA~~~

Reply
Al Kisah Author
July 17, 2014 at 2:26 PM

walaikumsalam.. haha sedondon katakan..

Reply
anamizu Author
July 18, 2014 at 1:36 AM

hamboihh tudia sama hensem dah la dgn aaron ajis kikiki



salam ramadhan :)

Reply
Al Kisah Author
July 18, 2014 at 11:35 AM

:^D^:

Reply
aizamia3 Author
July 18, 2014 at 2:30 PM

huhuhu.. frust tengok tak dapat warna hijau emerald untuk tahun ni.. :(

Reply
Al Kisah Author
July 19, 2014 at 12:25 PM

tak pa.. raya haji ada lagi..boleh lah tempah sekarang.

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...