Monday, November 18, 2013

Doraemon 3DCG macam best je...

***


As the 80th anniversary of the creator, Stand by Me Doraemon, the first 3DCG film based on the popular manga series Doraemon created by Fujiko F. Fujio is scheduled to be released in summer 2014. So far 34 2D anime films have been produced since 1980 and all of them were released in early March every year. The Doraemon films have become one of the biggest earners for the distribution company Toho along with Detective Conan and Crayon Shin-chan. 

 The 3DCG film is co-directed by Takashi Yamazaki (Always, Space Battleship Yamato) and Ryuichi Yagi (Friends: Mononoke Shima no Naki). This is their second co-directed 3DCG film following Friends in December 2011. The story of the film is based on the manga's 1st episode "Mirai no Kuni Kara Harubaru to" (All the way from the country of the future), and two of the most popular episodes of the manga, "Sayonara, Doraemon" (Good bye, Doraemon), "Nobita no Kekkonzenya" (Nobita's night before wedding). Check the teaser trailer below. How do you like the 3DCG Doraemon?



source: http://natalie.mu/comic/news/103526

***

Kalau macam ni la gambar Doraemon 3DCG.
Aku pun nak pergi tengok.

Wehuuu..

Dah lama aku tak layan Doraemon.
Kalau zaman kecik kecik dulu, aku layan kartoon dan cerita jepun dengan orang putih je..

Antaranya:

Doraemon, Flashman, Satria Baja Hitam, MaskMan Gaban, Teenage Mutant Ninja Turtle, Mickey Mouse, ThunderBird, Thundercats, Sesame Street, Scooby Doo, Batman, Superman, GI Joe, Ghostbuster, Gummi Bear, He Man, Popeye, Robocop, Spiderman, Voltron, Transformers, Kickers, dll

K dah... cukup buat masa nie.
kalau tulis semua, sampai esok pagi pun tak habis.

***

Aku rasa, anak anak sekarang masa diorang dah berubah,

Kalau dulu 5-6 tahun baru masuk tadika,
Jadi seusia 2-4 tahun masa banyak dihabiskan dengan bermain dan tengok TV.

Tapi sekarang tidak lagi.

Sekarang umur 2-4 tahun, IbuBapa dah hantar anak anak ke playschool.
Dimana anak anak akan dapat belajar mewarna, menjalani aktiviti kraftangan, belajar basic number dan huruf dan lain lain lagi.

Sebab tu, kanak kanak sekarang cerdik dan cepat pickup.

Masuk darjah satu, semua dah pawer dan advance..


Jika anda mahu maklumat lanjut tentang playschool, sila layari

http://castle-kidz.blogspot.com/

***

3 Blogger kasi response. .

November 18, 2013 at 8:40 AM

tomei2

Reply
ZazaMyMoon Author
November 18, 2013 at 10:23 AM

ehhh kalau ada aku pun nak tengok gak.. bawak anak2 aku pn sure diorang suka.

Reply
aizamia3 Author
November 18, 2013 at 2:06 PM

sekarang anak2 tak layan doraeoman.. sibuk sangat dengan karton kat asteruk tu.. huhuhu.. ntah apa2 kartun yang ditayangkan.

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...