Tuesday, January 28, 2014

Cara menggunakan Perfume dengan betul untuk lelaki

***

Acapkali aku lalu depan kawan kawan yang kerja di pejabat.
Bau diorang, pergh bukan main menusuk lubang hidungku.
Orang terdekat adalah bapaku sendiri.

Apakah rahsia mereka?
Perfume berkekalan dari pagi hingga ke malam?

Pertama kali aku dapat perfume adalah semasa hari lahirku.
Hugo Boss Bootled (5-6 tahun guna baru habis)

2nd masa hadiah hantaran kahwin
Hugo Boss Night (3 tahun guna still ada lagi)

3rd hadiah Anniversary
Polo Double Black (baru guna sebulan, ntah plak bila nak abis)



***

Akceli aku suka perfume bottle color hitam dan sayang plak nak gunakannya.
Sebab ianya mahal, jadi dulu masa bujang a.k.a bengap
Aku cuma pakai sikit sikit je, takut cepat habis.
Nak bazir duit semata-mata beli perfume.
Baik aku habiskan duit untuk makan makan.

Bleh tak macam tu??

Sekarang baru aku tahu,
Perfume ini adalah satu cara nak attarct orang kat kita.
Wahhh gitu..
Bukan niat nak cari lagi satu.
Cuma ia salah satu cara mudah didekati dan disenangi oleh klien.

ye klien.. bukan ke lain..

Ewah macam aku ni ada ramai customer je..

Ok, at least aku pergi office,
Boss bau kewangian aku,
tak jadi nak marah dan senang nak bagi bonus.

Wehuu..

kesitu plak.

***

Berbalik pada tajuk asal,
Aku rujuk kat wikiHow: apply cologne
tapi di translatekan pada bahasa kampung.

Kat anggota badan mana yang Best kalau kita spray perfume, orang sebelah lalu, harum baunya sampai terkalih kalih tengok kita, wah gitu..?

Menurut sumber yang boleh dipercayai seperti link wikiHow di atas, tempat paling gempak adalah di bahagian Nadi (Pulse Point) atau bahagian bahagian badan anda yang menghasilkan haba badan. Haba tersebut menyebabkan wangian akan terus bau sepanjang hari.
Jika boleh, elakkan menyembur perfurme pada baju/pakaian, ia menyebabkan kerosakan pada baju
dah baunye tak boleh tahan lama.

  • Pergelangan tangan (ini biasa orang buat)
  • Belakang telinga (ini agak luar biasa)
  • Dada   
Tempat terbaik bak hang. aroma baju hang melekat lalu mengeluarkan satu power yang membuatkan wanita/gadis ingin memeluk korang. Kalau ada laki gay nak peluk, baik korang lempang dia laju laju.
  • Leher
Jangan lupa sembur kat leher, Bila perfume bercampur dengan bau semulajadi badan korang, ia mewujudkan bau yang unik. Pasti gadis/wanita kat luar sana rasa nak gigit je leher korang, tapi awas, jangan biarkan mereka jilat, pasti pahit lidah diorang.

***

Setakat ini saja pengongsian ilmu mengenai cara penggunaan perfurme bagi lelaki

Jika anda ada rahsia selain dari di atas,

Mungkin ada blogger wanita sembur perfurme di blindspot yang kita tidak tahu,

Sudi sudikan lah share bersama blogger di bahagian comment dibawah

Selamat berwangi wangian

XOXO

***



6 Blogger kasi response. .

aizamia3 Author
January 28, 2014 at 3:49 PM

eeemm.. harum.. kehkehkeh.. ;)

Reply
Al Kisah Author
January 29, 2014 at 12:34 PM

^q^ tq

Reply
Zila Zainal Author
February 13, 2014 at 1:43 PM

hahahha tergelak2 baca entry nih. pahittttt

Reply
Al Kisah Author
February 14, 2014 at 12:19 PM

mesti pernah buat la tu.. itu yang rasa pahit.

Reply
nana zatie Author
March 11, 2015 at 2:06 PM

berapa ye anggaran harga hugo boss? sebab bru first time nk beli utk orang hehe

Reply
Al Kisah Author
May 16, 2015 at 4:11 AM

Rm300++ rasanya.. nanti kena check balik

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...