Friday, January 3, 2014

Samsung Display Glass Technology

***
Hi-tech

Sekarang, bila semua ada smart phone,
aku perati halus halus orang sekeliling,
masa berjalan tengok handphone, time meeting tengok handphone,
masa driving tengok handphone, bila makan tengok handphone,
 time dalam toilet pun sempat lagi tengok handphone

laki bini, anak, sepupu, mak, ayah, nenek atok lani semua mengadap handphone.  

Betul tak?

Itu baru handphone, kalau ada technology Display Glass.
 


 Andai kata ini terjadi,
Aku kena cari jalan macam mana nak jadi tokey cermin.
boleh aku supply kat diorang buat technology nie.

lepas nie kurang manusia manusia ini mengadap handphone,
semua orang beralih kepada mengadap cermin plak.

selamat ber-tek-no-lo-gi,

XOXO

Last but not least,

Jangan sesekali kita lalai untuk mengadap

Allah yang Maha Esa.

***

18 Blogger kasi response. .

January 3, 2014 at 9:09 AM

:)

Reply
January 3, 2014 at 9:42 AM

Kita ni dah jadi mcm magican sebenarnya kata anak2 ku...huhuhuhu

Reply
reenapple Author
January 3, 2014 at 8:03 PM

Selamat aku jenis yang tak minat dengan gajet sangat. kakakak

Aku setuju dengan ayat yg last tu

Reply
Al Kisah Author
January 4, 2014 at 9:41 AM

^q^

Reply
Al Kisah Author
January 4, 2014 at 9:43 AM

yeza.. semua di hujung jari.. nak apa.. taip je.. semua kuar..

Reply
Al Kisah Author
January 4, 2014 at 9:43 AM

itu yang pasti..

Reply
Sobri Yaacob Author
January 4, 2014 at 12:39 PM

itulah skrg zaman teknologi..mana2 smua asik pgang hp..

Reply
Scha Aryana Author
January 4, 2014 at 12:58 PM

hehe betul sangat.. zaman handphone takleh lepas dari tangan.

Reply
Vee Author
January 4, 2014 at 3:01 PM

dlm family saya blm ada yg guna smartphone . tapi bila berkumpul , masing2 kuarn laptop mrk ... heheheee .

Reply
Al Kisah Author
January 4, 2014 at 5:22 PM

lagi besar dan hebat..

Reply
Al Kisah Author
January 4, 2014 at 5:23 PM

haha tau tak pa..

Reply
Al Kisah Author
January 4, 2014 at 5:23 PM

:^D^:

Reply
smbotak Author
January 5, 2014 at 7:57 PM

bro! wa jumpa tanpa sengaja... tapi yang ni bukan standard lagi la, sudah bikin. ke nak yang standard?

http://www.mudah.my/Ghostbusters+2+Ecto+1A-24099852.htm

Reply
Azwar Syuhada Author
January 10, 2014 at 7:57 AM

Hidup tak sempurna takpe gadget la kononnya..hahaha.. Sebaik orang tak minat sangat gadget2 ni.. :)

Reply
Al Kisah Author
January 11, 2014 at 3:43 PM

Aku kalau boleh nak scale 1:24..

Reply
Al Kisah Author
January 11, 2014 at 3:43 PM

Haha.. x dak gadget.. kena rajin buat xtvt luar

Reply
Pondok Usang Author
January 14, 2014 at 10:48 AM

Cermin cermin diri anda.. Hihi.. Selamat Menyambut Maulidul Rasul SAW... Salawat!

Reply
Sheila Salim Author
January 14, 2014 at 10:53 AM

Assalamualaikum.. Salam Maulidur Rasul. memang terasa sangat semua orang hidup dengan teknologi. nak berbual pun pakai phone je. huwaaaa rindu zaman dahulu2 tu

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...