Friday, April 20, 2012

Madu itu Manis


***



"Abang, I nak madu, kakak opis cakap madu tu bagus"

"Yeke, ok ghak, nanti carikan madu untuk Abang sekali kay"

"Ok, nanti I carikan untuk kita dua orang"

"Thanks, hurrmm carikan abang madu yang manis manis macam Neelofa takpun Izara Aishah kay"


***

Panggggggg !!!!!!

****

Si isteri menghempas pinggan Corelle yang baru belinya beberapa hari lepas

Suasana sentap seketika

Si suami tergamam

Hanya sang cicak saja tidak hairan pada keadaan sekeliling sambil berbunyi

Cakk cakk cakk cakkk

****

"U tak nak payung emas ke..."

"Amboi amboi amboi, baik Abang pilih"




"Sebelum Abang bagi I payung emas, I bagi Abang payung kubur dulu"

"Nak tak??"

***

Hang pa dah baca blog kereta mayat pasal payung-emas-untuk-poligami


***

Sesungguhnya madu itu manis bila diminum atau di sapu atas roti

Tetapi ianya boleh menjadi pahit bila ditelan oleh sang isteri yang kecewa dengan sikap si suami

***

Jangan cuba bergurau dengan isteri macam ni

Jangan cuba cuba cerita poligami di depan anak anak

***

Baik korang p main origami

Lipat lipat kertas buat bunga rose untuk si isteri


I Love You sayang

***

9 Blogger kasi response. .

Sis AI Author
April 20, 2012 at 1:27 PM

Wakaka! Payung kbur pun boleeeh.. Hmm.. Btul tu. Wlaupun sy ada dgr UAI kta prempuan tak boleh mara bila laki nk khwin lg, still, org prempuan pun ada prasaan jgk.. Dh brgdai smua, sapa yg nak dmadukan? Kcuali la klu si isteri pun lepa dgn tnggungjwb n suami nk psang lg.. Itu, no komen la..

Reply
April 20, 2012 at 2:10 PM

owh.. entry yg simple yet menarik.. dr side wanita.. saya setuju dengan pernyataan ttg madu,roti n telan... :)

Reply
Dhiya Fariza Author
April 20, 2012 at 5:01 PM

hehe kelakar tapi mendalam hikhikhik

Reply
Al Kisah Author
April 20, 2012 at 5:34 PM

Sis: Depends pada Sebab musabab, bukan kerana terlebih duit..

Nor: harap note ni sampai kat pembaca..

Dhiya: Thanks.. makan dalam ke entri nie..

Reply
April 20, 2012 at 10:34 PM

haha..ending die romantic lah!

Reply
April 21, 2012 at 7:54 PM

payung kubur yg best tuh!huhu

Reply
Elie Lily Author
April 25, 2012 at 8:54 PM

meaningful abis nih! haha..

payung kubur tak leh blah! haha

Reply
Sufy Author
April 26, 2012 at 9:52 AM

hehe, isteri trlalu sayang kat suami tu.. :)

Reply
Al Kisah Author
April 26, 2012 at 1:57 PM

Aira: hehe romantic plus bodek.. ahaaa

majoliccamanatee : boleh dipraktikkan tau bila dah kawen nanti

elie lily: hehe tajam menikam tau payung kubur tu

sufy: Of course.. suami dia hensem kot..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...