Sunday, November 25, 2012

AES AES BABEH

***


Situasi #1

Gua bawa kereta kat highway, stay kat lane tengah di kawasan AES.
Gua bawa relaks relaks, follow instruction had laju yang tertera 90km/j.
Tiba tiba ada ada sebuah kereta dihadapan yang membawa kereta lebih relaks dari gua. Mungkin 80 km/j.
Jadi gua bagi signal, masuk lane kanan.
Maka gua wajib lah untuk menekan sedikit minyak untuk memotong kereta tersebut
Masa tu had laju gua lebih dari 90km/j

Klik klik klik AES snap

Achaner tu.

***

Situasi #2

Pagi hari minggu, gua kena kerja. gua bawa relaks 110km/j. 
Masih dalam had laju yang dibenarkan oleh highway.
Gua bawa keta kat lane tengah. Kiri Kanan kosong tak der kereta.
Gua berhampiran di salah sebuah restoran jejantas yang had lajunye 90km/j

klik klik klik AES snap

Achaner tu

***

Situasi #3

Gua bawa kereta relaks relaks. 90km/j
Sebab gua tau, ini kawasan AES.
Gua stay kat lane kanan. Had laju kat area tu 90km/j
Dari jauh gua nampak bling bling moto polis kat side mirror gua.
Gua ke tepi, bagi laluan pada escort polis.
Gua maintain speedlimit 90km/j kat lane tengah.
tapi Escort kereta gomen ada lebih dari 3 biji memotong gua, berdesyum perginya.

seronok la AES snap klik klik klik..

***

Persoalannya:

Adakah kereta kereta escort gomen juga dikenakan saman seperti rakyat jelata?

bukan apa,

Mereka juga rakyat,
Jalan yang digunakan pun sama
secara logiknya peraturan had laju juga sama
tak gitu

***

Gua lebih rela kalau polis saman gua on the spot
at least gua boleh kaw tim

Ingat Kaw Tim bukan Rasuah

tak percaya, korang boleh tengok baca entri gua bila kena saman dengan polis



***

8 Blogger kasi response. .

November 25, 2012 at 11:25 AM

sepatotnye kena sama rata jugak kan,,mane boleh terkecuali

Reply
November 25, 2012 at 11:27 AM

Tak! dorang takkan kena. even bawak sampai pecah meter speed. -"-
semua peraturan hanya untuk rakyat marhaen. macam T&C.

Reply
Al Kisah Author
November 25, 2012 at 1:37 PM

yup, harap harap adil dan saksama.

Reply
Al Kisah Author
November 25, 2012 at 1:40 PM

kalau pakai keta gomen, takkan diorang nak saman driver or vvip yang dalam keta kan..

Reply
EZAN IDMA Author
November 26, 2012 at 9:01 AM

ni kene usulkan ke hadapan ni

Reply
Al Kisah Author
November 26, 2012 at 3:20 PM

usul jgn tak usul :^D^:

Reply
fatin nadiah Author
November 27, 2012 at 1:56 PM

emm..btol2..x patot..

Reply
Al Kisah Author
November 28, 2012 at 6:01 PM

tak patut 10 kali.. kekeke :^D^:

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...