Wednesday, November 7, 2012

Fea @ DEMC

***

Awal tahun 2012
Sofea se-usia 6 bulan, dah dimasukkan ke DEMC
atas sebab cherry berry yang melampau
sampai lomah tubuh badannya

Mana tak lomah
Masa ni si Fea tak boleh mamam bubur lagi
kena minum susu je

Bila pergi klinik
Doktor bagi ubat
tapi ubat tu bagi reflect kalau minum susu
kata doktor tu, baby akan muntah

okey fine.
Jadi Alkisah bagi je Fea ubat tu.
sampai dia lomah tak bertenaga.

Esoknya, Alkisah tengok macam tak kena je si Fea nie
Alkisah terus mintak referral letter untuk bawa Fea ke Hospital

Masa ni kira 1st time nak bawa Fea ke Hospital
Alkisah pilih DEMC
Hospital terdekat dengan rumah

Fea dibawa jumpa dengan doktor Koshy
Bila dah berjumpa dengan pakar
Rupa rupanya Fea boleh je minum susu
tapi susu ISOMIL (susu berasaskan soya)
cuma susu berlaktosa a.k.a susu lembu memang tak boleh
Hakikatnya si Fea ni memang minum ISOMIL

Jadi
Fea terpaksa admitted kat DEMC
selama 3 hari 2 malam
Wahh macam bercuti tido hotel plak rasanya

dan Fea terpaksa kena masuk air dalam badan


Yeah, Alhamdulillah
Hari ke-2 Fea dah kembali ceria seperti biasa.
So papa ngan mama dah boleh Check-out

Eh silap Discharge 

***

Minggu Lepas
Fea kena domam panas yang agak tinggi plus cherry berry
tetapi
Fea seperti biasa, sangat aktif

Lepas monitor sehari
Domam Fea masih tinggi
Jadi, terpaksalah Alkisah amik keputusan untuk ke hospital

doktor kat klinik pun risau
sebab Fea aktif
Domam tinggi
Cherry berry banyak
takut Fea lomah
dari ceria tetiba collapse kan

Nauzubillah 

So sekali lagi
Fea kena admitted kat DEMC
3 hari 2 malam

 
 

Fea kat hospital sangat aktif
tak macam orang sakit
Asyik nak berjalan je.

Syukur Alhamdulillah 
Sekarang Fea dah sihat


dan papa plak nak berehat

***

12 Blogger kasi response. .

Aiza Iza Author
November 7, 2012 at 10:14 AM

get well soon , sofea

Reply
cici tembikai Author
November 7, 2012 at 2:33 PM

hahahha papa dia kepenatan lettew . -,-''

Reply
November 7, 2012 at 3:29 PM

Alhamdulillah dah sihat fea

Reply
Al Kisah Author
November 7, 2012 at 3:33 PM

penat juga la..

Reply
Al Kisah Author
November 7, 2012 at 3:33 PM

yup alhamdulillah

Reply
AyueJean Author
November 7, 2012 at 3:51 PM

Alhamdulillah..... Semoga fea bertambah sihat..... =D

Reply
eddy ipoh Author
November 7, 2012 at 11:24 PM

semoga musim demam akan berlalu dengan segera

Reply
Al Kisah Author
November 8, 2012 at 12:03 PM

thanks :^D^

Reply
Al Kisah Author
November 8, 2012 at 12:06 PM

:^D^: insyallah

Reply
Al Kisah Author
November 8, 2012 at 12:07 PM

tu laa pasal..

Reply
Jna marcello Author
November 9, 2012 at 11:51 AM

alaa na mcm da terlepas entry ni..ape pun na doa kesihatan utk awk baby fea ;)

Reply
Al Kisah Author
November 9, 2012 at 6:02 PM

thanks :^D^:

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...