Thursday, November 8, 2012

SkyTrex Adventure Terbaik !!

***

Korang dah pergi SkyTrex Adventure
Alkisah sarankan bagi sesiapa yang berminat aktiviti lasak
boleh pergi try

test power keberanian korang..

Team shift opis Alkisah menyahut cabaran untuk
menguji ketahanan fizikal dan mental.
So masing masing setuju untuk berSkytrex
dan kitaorang amik course challange yang paling susah iaitu Extreme
pelaburan yang dikenakan adalah RM 50 sahaja.

Bila Alkisah belek belek walk through dia
Peghh ada monkey bar, jalan atas satu tali dan macam macam lagi

Ohhhmaigosh
Perasaan cuak tu memang ada
Mampukah aku buat semua nie
Mana mungkin aku ke chicken exit
nanti tak hensem la aku..


Kitaorang berkumpul di Bukit Cherakah jam 9.30 pagi waktu tempatan.
Jadi haruslah kitaorang snap sekeping dua gambar sebelum berhempas pulas
di atas pokok nanti.


Dari pintu masuk Bukit Cherakah
Kitaorang naik bas yang disediakan untuk ke SkyTrex Adventure park


Bila dah sampai
Rasa macam seronok plak
Bila tengok budak budak kecik pun boleh main flying fox sendiri.
Apatah lagi kitaorang abang abang yang hensem lagi macho.

Ok next,

Diorang brief serba sedikit pasal tempat ni
Lepas tu kitaorang diberikan harnesses, carabiners dan pulley
untuk keselamatan diri.


So bila dah hensem lagi safety
Barulah kitaorang diajar cara cara untuk menggunakannya
Akceli korang tak perlu risau
Manalah tahu korang ni banyak makan semut kan..
Setiap deck ada instruction, cara cara nak pakai peralatan tu

Harus diINGAT !!
Budak budak kecik pun boleh buat sendiri tau
Apatah lagi kita yang abang abang nie

Tengok abang kat bawah tu buat..
Hensem lagi segak bergaya..


Okey..
Challenge pun bermula.

untuk 1st task, kitaorang kena panjat tangga bertali setinggi 22 meter
Jadi kitaorang kena amik turn
sorang sorang pergi
Gang abang abang kena stay kat belakang
biar adik adik pergi dulu
Abang abang duduk dan rest

source picca TerokaDunia

Bersama kitaorang masa tu adalah akak komando (gelaran tu Alkisah yang bagi sendiri)
sebenarnya dia juga seorang blogger, TerokaDunia
Masa akak ni lepak lepak dengan kitaorang
sambil menunggu giliran untuk takeoff ke 1st challange
Alkisah nampak lambang askar kat baju akak ni.
So, jangkaan Alkisah, memang tak boleh pandang rendah kat akak nie.

Alkisah saja berbual dengan dia
Alkisah: Akak ni askar TUDM ke?
Akak Komando: Tak la, Akak dari Min Def
Alkisah: Ooo akak sorang je ke?
Akak Komando: A'a sorang je.. sebab malam nie akak nak g tengok Final ATM vs Kelantan.
pagi ni tak tau nak buat apa, akak datang sini dulu.
Alkisah: oic.. good luck ATM .. hehehe

Jom layan beberapa picca yang sempat member Alkisah shoot pakai phone.
Alkisah plak tak bawa DSLR, lagi pun takut something happen kat DSLR, susah la plak kan.
Tapi Akak Komando, selamber je  gantung DSLR sambil buat semua challange
tak caya korang boleh layang kat blog dia
http://terokadunia.blogspot.com/2012/10/skytrex-adventure-at-bukit-cahaya-sri.html


Lebih dua jam juga kitaorang complete semua Extreme Challange Task
ada Flying Fox, Monkey Bar, Tarzan dan macam macam lagi.
Paling meletihkan, bila kena panjat tangga.
Kalaulah everyweek Alkisah pi buat challange ni
100% Confirm badan Alkisah katang macam BEN


Jadi apa korang tunggu lagi
Try la pi sahut cabaran Extreme SkyTrex

ada 3 Challange
Little Challange - mostly untuk kanak kanak
Big Thrill - untuk orang yang mahu mencuba
Extreme - Untuk Abang abang & Akak akak yang berani menyahut cabaran

harga korang boleh check kat sini: http://www.skytrex-adventure.com/booking.php

Bagi Alkisah
Better korang terus ke Extreme Challange

Terbaik !!!!!

***

6 Blogger kasi response. .

dayteenlea Author
November 8, 2012 at 12:58 PM

wahhhhhhh

buleh ajak pegi camping LEdang ni!

Reply
Al Kisah Author
November 8, 2012 at 3:43 PM

next trip Everest.. wahh gitu.. Kinabalu pun boleh tentu boleh naik.. apatah lagi Ledang..

Reply
Jna marcello Author
November 9, 2012 at 11:48 AM

yess na mmg nak try heheheeh
nty tggu na plak update entry pasal ni hihihi ;D

Reply
are_lin@yu Author
November 9, 2012 at 12:54 PM

b.cerakah ni prnh g skytrex xpnh cuba lg..hehe

Reply
Al Kisah Author
November 9, 2012 at 6:04 PM

ada je.. g la try.. best wooo

Reply
Al Kisah Author
November 9, 2012 at 6:05 PM

try.. jangan tak try.. ^q^

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...