Wednesday, July 20, 2011

OMG, Sorry Tok !!

***

Hari ini Alkisah Bz

Banyak benda kena settle

1st, Jumpa Lawyer pasal nak settle bayaran S&P rumah
(Alkisah akan buat satu entri pasal pembelian rumah, tengoklah bila Alkisah free untuk mengarang, tungguuu)

2nd Lunch

3rd Hantaq print album kawen kazen Alkisah
(Anda berminat nak tengok hasil, nanti Alkisah kasi link)
(Alkisah amik job photography untuk orang terdekat & mengenali Alkisah sahaja)

Tapi on the way nak pergi kedai printing

Alkisah kena tahan kat road block area Penchala Link

Polis dah suruh Alkisah ke tepi

Sebagai rakyat Malaysia yang prihatin, Alkisah pun berhenti ke bahu jalan

Polis datang menghampiri tingkap kereta Alkisah

Alkisah selambe buka tingkap

Alkisah : Assalamualaikum Tok !!

Polis :Walaikumsalam, Ni saya nak saman Boleh ?

Wahh polis boleh main soalan macam ni plak time time lunch nie.

Alkisah : Eh, Nape cik, Apa salah saya?

Polis : I.C dan Lesen ada.

Alkisah selambe bawa kuar I.C dan Lesen

Alkisah : Ada, Ini cik

Polis : Awak tahu apa salah awak?

Alkisah: Tak tahu cik, apa salah saya?

Polis : Speed limit sini (Penchala Link) 80km/j

Alkisah : Yeka, abis tu saya bawa berapa cik?

Polis : Awak bawa 90 km/j lebih..

Alkisah : Lor, 90 km/j.. jeee.. (sambil sengeh sengeh)

Polis tu buat buat tulis dekat buku saman, sambil berkata:

Polis : Dah awak boleh jalan..

Alkisah : Ok terima kasih.

Alkisah apa lagi, beredar dengan hati gumbira dan tiada saman.

Serious, Akceli Alkisah memang tak suka memandu laju

Standard la bawa 90km/j

tapi bila speed limit 80km/j di satu satu kawasan yang boleh dikatakan highway

manalah kita nak perasankan..

Hati hati ye korang..

***

12 Blogger kasi response. .

July 20, 2011 at 6:11 PM

rasuah dengan my=uke manje...tok terus caiyaakkk...

Reply
July 20, 2011 at 9:56 PM

Mujur.. Kalau tak, kempis wallet. Ehehe..

Reply
Alkisah Author
July 21, 2011 at 10:01 AM

G-bum: haha ingat muka aku jambu macam anak ikan ka.. hehe

Nurhasliza : tu laa pasal.. dah la time tu duit tengah banyak.. opss terlepas sudah..

Reply
Raden Author
July 21, 2011 at 8:14 PM

bgus abam polis tuh..

Reply
Elie Lily Author
July 21, 2011 at 8:50 PM

peh! sipi-sipi je lagi tuh! :p

Reply
EZAN IDMA Author
July 22, 2011 at 11:59 PM

ahaha nasib baik

Reply
Alkisah Author
July 23, 2011 at 11:16 AM

Raden : Yup abam polis menjalankan tugas dengan baik

Elie Lily : tu la sapal..

Ezan : yup nasib memang menyebelahi ed.. huhu

Reply
nawal addina Author
July 24, 2011 at 11:01 AM

pemandu berhemah ;)

Reply
Alkisah Author
July 24, 2011 at 11:59 AM

nawal : of course !!

Reply
July 24, 2011 at 3:28 PM

polis pun ada budi bicara.. tak perlu la rasuah2 nak tutup kes.. cuba lah berhemah dgn mereka nescaya mereka akan berhemah juga ;)

Reply
Alkisah Author
July 27, 2011 at 2:59 PM

enyheartsdiamond : yup polis pun manusia macam kita.. berbudi bahasa amalan kita, what you give, you get back.. so be nice with abg polis.. insyallah dia okay dengan kita. :D

Reply
aimi adilah Author
September 4, 2012 at 12:07 PM

wakakakak.. kalau perempuan 2 konpe lepas ^q^

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...