Saturday, June 25, 2011

2 Stadium 1 Tv

***

Dalam masa 2 hari

Alkisah menyaksikan 2 pertarungan penting

di 2 buah stadium berasingan

tetapi

di 1 kaca Tv


***


Stadium Bukit Jalil
Channel 801


Tahniah team, Korang memang hebat

Jaringan Irfan dan Wan Zack Haikal

memang superb

Walaupun kehilangan seorang pemain

Korang bermati matian mempertahankan kubu negara

Rakyat Malaysia bangga dengan korang


***


Stadium Melawati Shah Alam
Channel 132


Semalam Sepah dinobatkan sebagai Juara Maharajalawak

Akceli Alkisah sempat mengundi Jozan

pada minit minit akhir waktu kecederaan.

Malangnya Jozan hanya berjaya berada di tempat kedua.

Bagi Alkisah ke-4 empat perserta

adalah yang terbaik

kira semua Juara.

Sesudahnya Rancangan Maharajalawak

Alkisah mengisi masa lapang

dengan membuat calculation secara suka suka

pasal Hadiah yang diorang dapat:

***

Juara : Kumpulan Sepah RM350K berserta piala sumbangan Astro
ahli kumpulan: jep,mamat,shuib

350/3 = 116.66 K sorang

Naib Juara: Kumpulan Jozan RM250K berserta piala sumbangan Astro
ahli kumpulan: Johan & Zizan

250/2 = 125 K sorang

Ketiga : Nabil RM150K berserta piala sumbangan Astro
Mamat ni makan sorang duit tu

150k sorang

Ke empat: Kumpulan Jambu RM50K berserta piala sumbangan Astro
ahli kumpulan: Yus & Tauke

50/2 = 25K sorang

***

Wah gitu kiranya

Nabil Paling Masyuk !!!

Nabil makan sorang 150k, kira boleh tukar kereta la lepas nie.

***

Kiraan duit pertandingan ini tertakluk pada kumpulan masing masing.
Pandai pandai la diorang handle.

***





12 Blogger kasi response. .

nawal addina Author
June 25, 2011 at 5:10 PM

haha , bola tetap d hati

Reply
Fikri Rais Author
June 26, 2011 at 8:59 AM

amik percent sket dr champion.. kave kos vote sms.. hehe

Reply
Alkisah Author
June 26, 2011 at 1:07 PM

nawal : biasa lelaki dan bola tak dapat dipisahkan

fikri : takpa sedekah je kat astro. vote rm1.50 je pun.. keke

Reply
EZAN IDMA Author
June 26, 2011 at 1:49 PM

rajin nye dok bahagi kan duet org haha

Reply
Alkisah Author
June 26, 2011 at 1:59 PM

ezan : rajin je.. duit sendiri pun alkisah kira. Kalau ezan nak alkisah kira duit ezan pun bleh..

Reply
Ungu Author
June 26, 2011 at 3:48 PM

nabil muka rilek je.

realitinya, dari segi kelumayanan, dia pemenang sebenar.

Reply
tieykah Author
June 26, 2011 at 3:58 PM

Kalau boleh,nak tengok bola live punya!mcm besh

Reply
Alkisah Author
June 26, 2011 at 4:26 PM

ungu : u r exactly correct..

tieykah : yup, nanti kalau ada game malaysia lagi, ajak la ayah or brother or kazen laki or uncle or boyfie g stadium best tau.. Meriah dia lain macam.. happening..

Reply
hamzah ian Author
June 26, 2011 at 4:42 PM

kayoo nabil makan sorang

Reply
Alkisah Author
June 26, 2011 at 4:54 PM

hamzah : that y la.. kayo kayo..

Reply
June 27, 2011 at 12:08 PM

hadiah2 maharaja lawak banyak kan? lg byk drpd af.

Reply
Alkisah Author
June 27, 2011 at 12:49 PM

enyheartsdiamond : sumber yang kurang jelas asasnya, mengatakan bahawa program maharajalawak adalah salah satu program astro yang paling masyuk undian sms dia..

no wonder la, diorang boleh buat road tour plus hadiah yang lumayan..

Apa apa pun

*baca boleh percaya jangan..

Hanya pihak astro saja yang tau pasal benda ni..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...