Tuesday, July 20, 2010

Heran, Pelik Tapi Benar

***

Alkisah baru pulang dari makan malam. Alkisah singgah sebentar di peti pos untuk melihat apa yang ada di dalamnya selain dari kertas kertas promosi sales sana sini. Alkisah selak selak kertas yang ada di dalam peti pos dan akhirnya Alkisah capai sekeping surat.

"Oohh bill letrik sudah sampai", detik hatiku.

Sambil berjalan menaiki tangga menuju ke pintu rumah, Alkisah mengoyak sampul bil tu dengan jari jemariku.

Alkisah terkesima..

"Kenapa jadi macam ini?", tersentap Alkisah.

Boleh dikatakan tiap tiap malam Alkisah menonton bola dan adakalanya bola menonton Alkisah sedang nyenyak tidur. Lampu tak payah cerita, mesti Alkisah pasang setiap kali menonton WC. Kalau tengok bola dengan lampu tertutup, memang lebih baik Alkisah masuk bilik tidur atas katil.

"Mungkin letrik ada subsidi", termenung Alkisah sejenak sambil tersenyum.

***

2 Blogger kasi response. .

sayooq Author
July 21, 2010 at 9:36 PM

entry post nih kalu ada butang like aku dah tekan..ada setaillah!

Reply
Saed Ramadhan Author
July 21, 2010 at 11:10 PM

macam mana nak buat button like tue.. teringin ghak nak buat.. tak pa.. nanti aku try cari kat tenet..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...