Wednesday, March 6, 2013

Rumah oh Rumah

***

Sesuatu yang perlu kita HIGHLIGHTS

Ada benarnya cerita ini

Layan dulu..


Bagi Alkisah

BULLSHIT pada sesiapa cakap harga rumah berpatutan.

OKeyy..

Alkisah tengok trend kat Lembah Klang

Kebanyakkan rumah di sini diorang bina rumah 2 tingkat, Banglow, Apartment

Rumah Apartment rata rata 200k ke atas

Rumah 2 tingkat teres 500K ke atas

Rumah Banglow 800K ke atas

Gilos..

rumah setingkat rumah memang susah nak nampak

rumah pangsa mungkin mampu milik ada

tapi sampai bila?

Lambat laun, kita mesti mahu rumah atas tanah kan.

Sedih..

Alkisah dapat merasainya.

Pemaju ingat, gaji bawah 5K mampu milik sebuah rumah bernilai 300k.

Gilos..

Akhir kata,

Mega project berleluasa

Rakyat terpinggir, apa cerita?

Lu fikir lah sendiri..

***

4 Blogger kasi response. .

March 6, 2013 at 10:36 PM

Lu kena pikiaq dulu ler wei....kena pandai blajar camner nak spot hartanah yang berbaloi untuk dibeli....then kena plak pandai manage your finance....gua tak cakap banyak...tapi memang harga rumah melambung...but still ada lagi rumah harga berpatutan...yg mahal tu sebab spekulasi...:)

Reply
AyueJean AJ Author
March 7, 2013 at 9:27 AM

Harga rumah sekarang, sampai mati pun masih dibebani hutang rasanya..

Reply
Al Kisah Author
March 8, 2013 at 10:24 PM

Memang benar bagai dikata..bg aku mahal itu kenyataan..kalau x kawal..

Reply
Al Kisah Author
March 8, 2013 at 10:28 PM

hehehe.. x laa sampai mati.. cuma sampai pencen..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...