Thursday, June 21, 2012

Bagaimana cara bayi tido?

***

source picca : howtobeadad.com

***

Percaya atau tidak benda benda akan terjadi bila hang pa ada anak nanti.

Bagi sesiapa yang ada anak kecil, confirm akan lalui benda yang sama.

Macam Alkisah sendiri, Fea kalau tido dalam baby court, mesti dalam pukul 3 pagi dia nangis nangis

Jadi, My Wife terpaksalah angkat dia letak kat tengah.

So sekarang, Fea memang akan tido tengah tengah kitaorang.

Pernah sekali Fea jatuh dari katil, sejak lepas pada kitaorang berwaspada juga lah..

Selamat tak der apa apa yang teruk jadi kat Fea, cuma calar calar je.

***

Bila Alkisah tengak gambar baby position kat atas tu.. memang benar bagai dikata..

***
Meh Papa nak pesan kat Fea,


Dear Sofea Nur Ramadhani (10 bulan),

Bila Fea besar nanti, Fea kena tau yang tiap tiap malam Fea tido macam:

The Roundhouse Kick
Snow Angels
H is For Hell
Jazz Hands
The Stalkers

Papa dan Mama tak kisah, yang penting Fea nyenyak tido dan sihat tubuh badan. Harap, nanti bila Fea dah besar, Fea dengar cakap orang orang tua, jangan derhaka kepada ibubapa, hormatilah guru guru Fea dan solat jangan lupa. Takat ni saja pesan papa kat Fea. Kalau ada pesanan lagi, papa akan update dalam blog tau..

p/s: Harap Sofea baca blog Papa nie, jangan lupa follow sekali tau.. :P

***

Anak anak korang tido macam plak?

Cer Story Skit..

***

5 Blogger kasi response. .

June 21, 2012 at 1:29 PM

Ed...kalau Medina tido kat bawah...tepi katil ktorg...hahhaha letak toto kat tepi katil...so die boleh golek puas2...risiko jatuh katil pun takde... dulu kecik2 tido dlm bby kot....bile dah makin lasak kami letak dia tido kat bawah hahahhaha so mama dgn abah die ley tido sama2 berdua lgik...auw..hahhahaha

Reply
Al Kisah Author
June 21, 2012 at 4:28 PM

Sal: nak bagi fea tido bawah, ruang bila tak besar, kecuali kitaorang orang letak baby court kat luar. buat masa nie, biar fea tido kat tgh dulu, nanti dah besar kena ajar dia tido asing juga..

Reply
Farie Faraway Author
June 22, 2012 at 1:40 AM

Wahh ! Mesti comel Fea tu , hehe .
Insyaallah doa ibu bapa dimakbulkan untuk anak dia . Jangan lupa suruh dia follow Farie jugak tau , hehe . =D

Reply
June 22, 2012 at 3:41 PM

Fea aktif juga ya biarpun ketika tidur. hehehe

Reply
Al Kisah Author
June 22, 2012 at 5:09 PM

Farie: chomel ghak la tyme dia tido..

farra: huhuh sangat aktif Ooo..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...