Wednesday, June 27, 2012

Olivier Giroud Milik Arsenal

***

Kini Olivier Giroud dah jadi milik Arsenal

Beliau adalah signing ke-2 Arsenal untuk musim 2012/2013

source: Arsenal.com

Nama: Olivier Giroud
Posisi: Forward
Tarikh Lahir: September 30, 1986
Tempat Lahir: Hospital Besar Chambéry, France
Tinggi: 6ft 3in

Pencapaian terbaik:
Ligue 1 title: 2012 bersama Montpellier

Giroud berkongsi jaringan gol dengan Nene (Paris St-Germain) iaitu 21 goal pada musim 2011/2012 menjadikan mereka penjaring terbanyak dalam Liga Perancis.

Berikut adalah statistik mengenai Giroud:

193 – Andy Carroll height in centimeters 
192 – Olivier Giroud height in centimeters (according to all sources)
174 – Total shots by Robin van Persie* 
161 – Total shots by Olivier Giroud* 
92 – Olivier Giroud weight in kilograms according to l’Equipe 201 – Peter Crouch height in centimeters 
88 – Olivier Giroud weight in kilograms (according to most sources)
82 – Shots on goal 
79 – Andy Carroll weight in kilograms 
75 – Peter Crouch weight in kilograms 
70 - Shots on goal 
47 – Percent of Robin van Persie’s shots that were shots on goal 
43 – Percent of Olivier Giroud’s shots that were shots on goal 
37 – Percent of Robin van Persie’s shots on goal that he scored 
30 – Goals scored* 
30 – Percent of Olivier Giroud’s shots on goal that he scored
21 – Goals scored by Olivier Giroud in Ligue un last season* 
15 – Rank of Olivier Giroud among all players in the top five leagues in goals scored 
10 – Rank of Olivier Giroud among all players in the top five leagues in aerial duels won per game 
7 - Rank of Olivier Giroud among all players in the top five leagues in shots per game 
6.9 – Shots per game by Christiano Ronaldo** 
4.7 – Shots per game by Robin van Persie* 
4.5 – Peter Crouch aerial duels won per game** 
4.5 – Shots per game by Olivier Giroud* 
3.7 – Olivier Giroud aerial duels won per game*


***

source: facebook

Bila Alkisah tengok gambar nie

Nampak macam tak sabar plak rasanya nak tengok diorang bertiga beraksi bersama

Harap harap mereka dapat beraksi pada 24 Julai nanti kat Bukit Jalil

***

Alkisah harap mamat Giroud ni jangan overrated sudah la

Ooooh to, Ohh to be, Ohh to be, a Gonner

***

2 Blogger kasi response. .

missnadira Author
June 28, 2012 at 5:07 PM

Wahhh..siap ada tempat lahir hospital besar semua lagi..hehe..
smart lah gambar tu.saya save ek.betul.harap tak overrated.besar tinggi pun xsemestinya berguna.kalau dia tak pandai utilize kebolehan sendiri and adapt dgn epl.tgk mcm pavel pogrebnyak fulham.haha..masuk2 je terus score banyak gile..nicee..

Reply
Al Kisah Author
June 29, 2012 at 10:30 AM

missnadira: haha hospital tu main tibai je.. hahaha.. gambar tu memang smart.. alkisah pun amik dari facebook.. tu laa pasal.. smlm tgk podolski main untuk german.. macam tak berapa best.. takut overrated ghak mamat tu.. huhuhu

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...