Friday, September 16, 2011

Bravestarr

***

Korang masih ingat lagikah

kartun

BraveStarr


We needed a hundred lawmen to tame New Texas
We got one
You know something
He was enough


***

Dah lama Alkisah cari

Akhirnya jumpa juga

***

Kartun ini ditayangkan pada tahun 1987

kalau tak salah Alkisah

Apa yang Alkisah ingat ialah kuasa kuasa Brave Starr

&

Brave Starr ada seekor kuda yang boleh bertukar menjadi robot yang hebat

***

Brave Starr atau dikenali sebagai Marshall Brave Starr

Seorang Native American yang mempunyai kuasa "Spirit Animal"

Eyes of Hawk
Padangan kelilingnya bagai Helang
Ala ala Wayne Rooney

Ears of the Wolf
Kuasa pendengaran yang kuat

Strength of the Bear
Kekuatannya bagai Beruang

Speed of the Puma
Kelajuan tahap sama dengan Harimau Bintang

***

Seperti siri kartun yang lain

Brave Starr juga ada rakan rakan yang membantunya

di New Texas


Antara rakan rakan Brave Starr:

Thirty Thirty (Kuda yang boleh transform jadi robot
Judge J.B Mc Bride (awek Brace Starr)
Handlebar
Deputy Fuzz

***

Seperti biasa juga

Bila dah ada Hero

Mesti la ada orang jahat

Kalau tak, tak keluar laa cerita kartun kan


Ini pula adalah musuh musuh Brave Starr

yang diketuai oleh Tex Hex


***


Opsss

Under 18thn

Sila tutup mata






Woha

Tak sangka betul

Kartun 1987

Ada part kissing kissing

Terbaik

Wokk

***


4 Blogger kasi response. .

Ema Razali Author
September 16, 2011 at 6:55 PM

ala ema tak tahu la cartoon ni :( sbb ema lahir 1993. hahaha

Reply
Alkisah Author
September 16, 2011 at 9:48 PM

Ema: hehe ala Ema, tak pa, just for you info saja Alkisah suka karton dulu dulu.. best tau..

Reply
Iwanski Author
September 17, 2011 at 9:41 PM

perghhh... ini celita... mesti ingat punye... kite kan 80s baby... hehe...

Reply
Alkisah Author
September 17, 2011 at 11:28 PM

Iwanski: karton 80' terbaik

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...