Monday, September 12, 2011

Satu Kosong Gol Nasib Tiga Mata


***

Wah semangat masing masing bila

Arsenal vs Swansea

Alkisah budget Arsenal boleh makan besar

***

Kalau korang tengok review balik entri Arsenal vs Swansea

Sama tak dengan line-up semalam

Bangga dan memang dah boleh predict otak si Wenger

***

Ini hanya pendapat Alkisah

Goalkeeper
Szczesny
Bernasib baik kerana berjaya menepis bola dengan kemas dan menjaga gawang supaya tidak bolos. Good Job. Alkisah frust skit dengan kamu sebab masa Alkisah mintak cap masa kat Bukit Jalil haritu, ko g campak kat orang lain.. Huh..

Defender
Mertesacker -Seperti dijangkakan, agak slow, tapi dari segi passing ball mantop, tenang a.k.a cool ditambah pula dengan clean tackle dan stop ball dari kaki lawan memang gaya seorang defender yang super quality

Kosceilny, Sagna, Gibbs seperti selesa bila ada Mertesacker, kerja mereka nampak mudah tiada terjahan bodoh yang dilakukan walaupun sering kali di serang.

Midfielder
Dengan ada Arteta, nampak ramai fans dan player Arsenal sendiri bersemangat main bola, terutama Arshavin dan V.Persie. Sekali sekala thru pass dan one two Arteta bersama Arshavin , V.Persie & Walcott mengoyahkan pertahanan lawan.

Frimpong memang Alkisah tak nafikan dia bagus dan mantop. Dia patut cover DM saja

Ramsey out, apsal dia pegang bola lama? Alkisah rasa memang dia ditugaskan untuk hold ball. Tapi yang tak puas hati Ramsey hold ball tak kena dengan masanya. Bila dah attacking dia hold dan tolak bola ke belakang. WTH. Sekali sekala break the rules, ada chance thru je kat depan

Striker
Arshavin is the man, walaupun goal nasib dan rezeki, dia mampu jaring goal dari sudut agak sukar. Korang perasan tak lepas dia score. Arshavin macam masuk air. Habis semua player Arsenal dia tegur, dengan reff pun dia tegur. Itupun kalau korang perasan.

V.Persie always the best, tapi luck untuk score tak dak malam nie. no worries

Walcott out - hehe sorry tau Zafirah, cuma satu peluang je Walcott hari ni, itupun berjaya di kenkang oleh defender Swansea.

Tapi apa yang Alkisah nampak, connection Arshavin + V.Persie dengan Arteta boleh tahan gempak, cuma 2nd half Arteta nampak kurang skit.

***

Alkisah berpendapat untuk game lawan Swansea haritu

Maybe bole jadi panduan untuk game game lain

V.Persie & Arshavin //Benayoun// kena jadi free role belakang striker

Walcott letak central foward, kerja dia lari score saja, sebab dribbling dia out, sorry again Zafirah

Arteta akan ada belakang V.Persie & Arshavin

Di backup kuat oleh

Frimpong & Ramsey

Back 4 maintain

Kalau boleh nak Santos main, tapi dia tak match fit

Arrow Hitam = Larian

Arrow Biru = Thru Pass / Crossing / Passing

***

Amacam taktikal Alkisah mengancam tak ?

***

Arteta diberi kepercayaan penuh untuk bermain 90 minit, tapi Benayoun hanya main beberapa minit sahaja kerana mereka dah biasa dengan EPL

Manakala Metesacker kerana terpaksa, sebab dia paling hot untuk mengemudi dibahagian pertahanan


Ju & Santos diberi peluang untuk berada di bench bagi melihat suasana sebenar EPL

Sebelum mereka fit untuk beraksi di arenanya

***

Next Game

Borussia Dortmund

***






2 Blogger kasi response. .

missnadira Author
September 13, 2011 at 10:52 PM

wahh..bukan main alkisah punya formation..

setuju walcott laju tapi die tak creative..mebi die perlu masa lagi..

and mmg arshavin bernasib baik dpt bola tapi die jugak patut dipuji sbb angle tu bukan senang..:P

oh btw alkisah..cakap pasal cap SZCZ tau tak sapa yang dapat cap tu..kawan saya..hahaha.dia sngt excited sbb dapat cap tu..jgn marah SZCZ ye..:P

Reply
Alkisah Author
September 14, 2011 at 1:00 AM

missnadira: wah best laa kawan awak tu, akceli tak der la marah sangat pun, saja je.. tapi Alkisah memang frust, lepas match vs malaysia, Alkisah turun bawah mintak cap kat v.persie.. siap cakap. van persie, "pass me the cap" mintak depan dia tak layan, dia campak g belakang. demm betui.. kalau tau lepak belakang je.. huhu at least leh jumpa diorang depan pun dah kira okay la..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...