Wednesday, September 14, 2011

Seri Saja Dong

***

Perisic 1-1 Persie

Review

Goal yang dijaringkan oleh Perisic memang cantik

Defend memang tak boleh buat apa. Top Corner punya goal

Alkisah kalau jadi keeper pun tak boleh buat apa apa dengan goal tu

Tapi

Kalau Benayoun close dengan Perisic ketika itu

Kemungkinan besar Perisic tidak dapat merembat bola seperti itu

Dan mungkin clean sheet untuk Arsenal

Itu pun kalau, ye tuan tuan

***

Goal V.Persie tidak kurang hebat juga, hasil thru pass Theo Walcott

Agak nice juga thru pass tu

Sambil letak kedua dua tangan pada bahu

Mata jeling ke atas

Jelir lidah sedikit

***

Seperti mana yang Alkisah bentang sebelum nie,Walcott kena berada di Centre Foward

Kelajuan dan passingnya hanya boleh dibuat bila dia berada di tengah padang

Walcott memang agak fail kalau bermain dalam keadaan terlalu wide

Ditambah pula crossing ball dia hancus

Ingat, dia bukan seperti King Henry, di mana King boleh drive bola dari wide masuk ke tengah padang

Walcott belum capai tahap tu

***

Di bahagian midfield

Hancus, serious hancus

Benayoun off form sangat sangat, nampak sangat dia tak boleh main tengah. Dia hanya boleh main winger

Harapan hanya terletak pada Song dan Arteta

Pujian banyak diberikan kepada Song kerana banyak menyelamatkan bola semasa keadaan dalam tahap kritikal

Arteta juga nampak kurang kreativiti pada pagi tadi

***

Defend

Tak banyak sangat yang perlu diperkatakan

Cuma kena blend keserasian lagi

***

Apa pendapat Alkisah?

Gervinho & Walcott tak boleh main terlalu wide,

Diorang kena berada ke tengah padang sedikit

Close dengan Midfielder

Midfield harus control ball dan create chances

Pagi tadi nampak Midfield terlampau banyak lost ball & dribbling tak lepas

Serious Midfield nampak kosong

Taktikal Arsenal kena banyak ubah

Mereka kena main close to each other

Bila main wide, mereka perlu main long ball

tapi tidak

Dah la main wide, then passing bawah

memang midfield tak dapat bola la

Kalau anda dapat perhatikan

Gibbs seolah tidak dapat passing bola ke midfield

kerana pemain Dortmund buat tight marking

Di tambah pula Arsenal player berada berjauhan antara satu sama lain

terutamanya di bahagian Midfield

Last but not least

Bila Arsenal player pegang bola

seharusnya ada 2 player

berdekatan dengannya

Ini sedikit sebanyak Player itu dapat passing bola

Jika dia dah kena tight marking

***

Walau apapun

Sebaik saja wisel penamat dibunyikan

Wenger nampak macam berpuas hati

***

Harus diingat seri dengan Dortmund

Di BvB Station Dortmund

Bukan tugas mudah

Dortmund adalah juara liga Bundesliga 2010/2011

Bukan calang calang babe

***

Adios

***

3 Blogger kasi response. .

EfekRosak Author
September 14, 2011 at 1:36 PM

Agreed!

Reply
Finaz Jaafar Author
September 14, 2011 at 4:11 PM

ouh tak minat sangat bole..hee~

Reply
Alkisah Author
September 14, 2011 at 4:56 PM

EfekRosak: Thanks, ini cuma pendapat aku.

Finaz: Its okay..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...