Sunday, February 12, 2012

Finger Linkin' Good #2

***

Kita lupakan cerita pasal Customer gaduh kat KFC

Kita lupakan cerita pasal sapu Ayam KFC kat tapak kasut

Kita lupakan cerita pasal voucher KFC yang sepatutnya valid sampai January 2012 tapi habis stock sehari selepas voucher itu keluar.

Hari ini Alkisah nak cerita

pasal 2 orang sahabat Ahmad dan Abu (bukan nama sebenar)

Cerpennya bermula begini

***

Matahari kian memuncak menyinari terik dari langit memancar cahaya menyembah ke bumi. Langit biru tenang dan lapang tanpa sebarang awan awan nano kelihatan. Suasana agak riuh rendah disekitar kawasan pejabat Ahmad dan Abu dengan bunyi deringan phone tanpa henti.

Perut Ahmad tiba tiba berkeroncong. Ahmad toleh rakan sebelahnya iaitu Abu yang sibuk melayari facebook.

Ahmad jabb Abu di office communicator .

Ahmad: Bro ko tak lapaq ka
Abu: Lapaq ghak. jom p makan
Ahmad: Jom

Lantas segara Ahmad dan Abu keluar untuk makan tengahari bersama. Seperti biasa, sambil menuju ke kereta Ahmad, mereka pasti akan berbincang pasal.....

Ahmad: Bro nak makan mana harini
Abu:  Apa kata kita makan KFC harini
Ahmad: Oraite ghak tu, asyik makan nasi tiap tiap hari, boring ghak.

Sementara menuju ke restoran KFC, mereka banyak menghabiskan masa dengan berborak kosong mengenai bola sepak tempatan dan luar negara. Borak punya borak punya borak diorang tiba di restoran KFC tanpa sempat nak bergosip tentang nama baru artis Shahrizal Jaszle.

Kaunter KFC nampak lengang, Ahmad dan Abu jalan bersahaja ke kaunter yang ada awek cun bernama Anis (bukan nama sebenar)

Anis: Hai selamat tengahari, nama saya anis, Abang nak makan sini or takeaway
Abu: Ermm, makan sini

Mata Abu dan Ahmad meliar melihat offer dan meal yang tertera pada kaunter.

Abu: Bagi abang, set zinger burger satu, air kasi Miranda Strawberry
Anis: Ok.. Abang plak
Ahmad: Abang nak set snack plate, air Pepsi.
Anis: OK total dia....

Ahmad dan Abu pun sambung berborak sambil Anis menyediakan makanan mereka.

Tiba tiba Ahmad memanggil Anis dengan suara yang kuat.

Ahmad: Dik dik dik.. Abang tak nak Peha, Abang nak 2 Tetek Ayam..

Suasana di KFC tersentap dan sunyi seketika diselangi bunyi cengkerik. Anis toleh lalu merenung tajam mata Ahmad, mata mata liar kelihatan dari dapur KFC, kerusi sang supervisor terundur sambil mata si supervisor memandang muka Ahmad dengan senyuman sinis.

***

Based on true story, tapi ditokok tambah bagi menyedapkan jalan cerita

Kalau cerita ini tak sedap, sila abaikan nota diatas

***


11 Blogger kasi response. .

Mya Author
February 14, 2012 at 1:33 PM

huhuhhh tetibe lapa kfccc

Reply
Amanina Author
February 14, 2012 at 9:34 PM

salam..

sedapnya kfc lama xmkn btw tengs follow blog sy, slmt brkenalan :))

Reply
Elie Lily Author
February 17, 2012 at 11:22 AM

aiseymen..terasa nk makan chessy wedges pulak! haha

Reply
February 17, 2012 at 6:01 PM

baru semalam mkn KFC.hehe.tapi apa maksud Ahmad tu?penampaq nak tak?tanya sat kat dia!

Reply
Alkisah Author
February 17, 2012 at 6:13 PM

mya: tunggu apa lagi.. pergi serbu kfc sekarang..

amanina:salam, np.. lama tak mkn kfc.. apa kata g makan sekarang.

elie: jgn terasa, pergi merasa terus chessy wedges itu..

Reply
Alkisah Author
February 17, 2012 at 6:23 PM

echa takashimaya : maksud ahmad.. dia nak dada ayam.. thanks for the question..

ahmad kim salam kat echa.. dia ajak echa g makan kfc..

Reply
February 17, 2012 at 6:27 PM

Alkisah : haha.ok kasi pesan kat ahmad.penggunaan bahasa kasi cantik sket naaa!hehe.

Reply
aienurulain Author
February 20, 2012 at 2:57 PM

hahahaha cerita betul ke? jujur sangat tu tukang order makanan nye.

Reply
Alkisah Author
February 21, 2012 at 9:32 AM

aien: yes this is based on true story

Reply
cici tembikai Author
March 3, 2012 at 12:06 PM

-,-'' mesti bunyik cengkerik kedengaran kan time tu -,-''

Reply
Alkisah Author
March 3, 2012 at 2:05 PM

cici: ye betul..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...