Thursday, April 10, 2014

Spontaneous Thursday: Kalaulah wanita yang melipat lengan baju

***

Tertarik bila menyinggah di entry blog Azie Namico - Melipat Lengan Kemeja bagi lelaki akan kelihatan seksi dimata wanita.

Serioussss Ka weii....

No wonder... no wonder laa...

I wonder how I wonder why 

Yesterday you told me 'bout the blue blue sky 

And all that I can see is just a yellow lemon-tree 

I'm turning my head up and down 

I'm turning turning turning turning turning around 

And all that I can see is just another lemon-tree

 ***

Aku start melipat lengan kemeja sejak dari tingkatan 4, masa tu aku join sekolah teknik, dan menjadi trend budak budak kat situ pakai baju long sleeve pergi sekolah. ala ala pergi pejabat gitu, siap dengan tie bagai. masing masing lipat lengan baju. Aku tak sure bagaimana perasaan gadis gadis sunti di sekolah ketika itu. Mesti meleleh leleh air liuq diorang, andai kata benar lipat lengan kemeja akan kelihatan seksi. Memang ramai sangat lah lelaki seksi di sekolah walaupun muka pecah penuh jerewat dan nerd berhingus hijau.

Bila masuk zaman abang abang universiti. Aku lebih cendurung pakai jaket lengan panjang sebab aircond dalam dewan kuliah teramat la sejuk.

Begitu juga pabila masuk zaman kerja, beli kemeja lengan panjang semata mata memenuhi tuntutan kompeni. Lipat lengan kemeja adalah perkara biasa, takut takut nanti masa lunch terkena kuah kari yang terpecik di atas meja makan.

Terima Kasih kepada wanita wanita yang melihat kami kaum adam kelihatan seksi ketika memakai kemeja berlipat dibahagian lengan.

Wah gitu..
***

Andai korang nak tahu dan mungkin anda akan perasan situasi ini.

Khas untuk wanita..
Ada atau tidak sewaktu wanita melipat lengan baju kurung terasa seperti diperhatikan? 
Jika ya, jangan pelik kerana ia adalah "pahitan" mata untuk lelaki.
Tidak kiralah lelaki itu sudah berumah tangga atau bujang, 
Sebenarnya perlakuan melipat lengan baju kurung memberi gambaran berbeza.

Wanita akan melipat lengan baju kurung ketika memarahi anak anak, pembantu rumah dan suami sambil memegang senduk.

Dan... Wanita akan melipat lengan baju kurung ketika pergi kenduri kendara atau baru beli gelang tangan lip lap lip lap..kat kedai Pak Habib ataupun Pandora..

Ye ke Idok.. mami mami sekalian..


***

Notakakiku: Patut MyWife suka I lipat lengan baju kemeja..

13 Blogger kasi response. .

April 10, 2014 at 2:41 PM

oo baru saya tau

Reply
Amanina Mads Author
April 10, 2014 at 4:51 PM

mmg nmpak agak seksi tp kalau p kerja lipat lengan baju jugak.. hehee

Reply
Al Kisah Author
April 10, 2014 at 5:20 PM

alkisah pun baru tau..

Reply
Al Kisah Author
April 10, 2014 at 5:20 PM

yeka seksi..

Reply
Azie Namico Author
April 12, 2014 at 9:51 PM

Huhuhu......perempuan x bole lipat lengan baju atau kemeja...t nampak aurat...cannot....sebab tu "pahitan".....klu lelaki ok....so sweet gitu !!! ahaks

Reply
EZAN IDMA Author
April 21, 2014 at 3:45 PM

Memang sexy ponnn. tapi kalau lelaki tu suami kite lagi la sexy rase nnk terkam kakakaka

Reply
Al Kisah Author
April 22, 2014 at 11:01 AM

wowww.. p menikah cepat..

Reply
Al Kisah Author
April 22, 2014 at 11:02 AM

hehe :^D^:

Reply
Juno Author
April 23, 2014 at 9:09 AM

First time aku jumpa perkataan 'pahitan'.

Reply
Sheila Salim Author
April 24, 2014 at 12:27 PM

Assalamualaikum. serius betul. ahhaha sheila pun suka tengok suami lipat lengan baju dia. nampak smart lain macam. wakakaaaa ;p

Reply
Al Kisah Author
April 24, 2014 at 2:34 PM

sorry bro.. BM aku carca merba skit..

Reply
Al Kisah Author
April 24, 2014 at 2:38 PM

no wonder la... rata rata perempuan bagi good response

Reply
aswadz Author
July 9, 2015 at 12:41 AM

aku memang daripada dulu lagi lipat lengan, sampai skang. skang ni lipat sebab macam x best je berlengan panjang. mungkin sebab tak pakai tie, so agak pelik bila berlengan panjang.

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...