Tuesday, October 16, 2012

Sindiket Nakharom Untuk Wanita

Based on True Story

***



Wahai Gegirl
Gegirl yang berada di seluruh dunia
Tak kira bangsa, umur atau rupa
Asalkan kau Gegirl

Aku punya Ibu dan Kakak
Aku punya Isteri dan Anak Perempuan
Aku punya Nenek, Makcik dan Sepupu Sepapat
Aku punya kawan kawan
Gegirl

Dan aku mahu Gegirl tahu
Dan Gegirl harus tahu
Dan ambil tahu
Wajib tahu

Dont you EVER, EVER,EVER,EVER,EVER, trust Stranger

Aku tahu 
kamu wahai Gegirl sekian alam
Berpelajaran tinggi
Punya Segulung Ijazah
Kedoktoran, Degree, Diploma, Sijil
STPM, SPM, PMR, UPSR
Paling bangang pun 
Gegirl pernah graduate masa tadika.

tapi Gegirl harus ingat

Dont you EVER, EVER,EVER,EVER,EVER, trust Stranger

Sindiket Nakharom pandai memikat Gegirl 
Mulut Manis macam madu
Duit banyak macam Nakharom
Gegirl cair, lalu cinta bertalu talu

Tapi tolonglah

Dont you EVER, EVER,EVER,EVER,EVER, trust Stranger

Sindiket Nakharom dah berleluasa
Dah masuk tv
Dah masuk paper
dah masuk Blog Mazidul
Apa lagi yang Gegirl nak ??

Modus operandinya sama
sama seperti yang pernah dan akan Gegirl lalui

pikat Gegirl guna laman sosial
So....soo.... Sial

Kau pantas mengorak langkah
bergegas ke sini secepat mungkin
Apa yang gempak
Kau cakap mahu Convert

WTF
Are You Serious??
Are Fucking Kidding Me?
Something Fishy is going around here

Baru sebulan kau kenal
Kau terus beria - ia

Aku tak pernah nak salahkan kau mahu Convert
Alhamdulillah kalau kau betul betul ikhlas
Tapi
Aku hanya mahu kau tahu
Tiada paksaan dalam ISLAM
dan
Kalau kau benar benar mahu Convert
Biar Convert 
sebab kau sayangkan ISLAM
bukan kerana Gegirl

Tapi...
Tapi......
Tapi..........
Kau  Macam Nakharom

Bila
Kau tiba
Kau sangkut kat Airport

Kau buat Bingung
Bawa duit 200K pound masuk negara

Kau buat Bingung
Pegawai Airport telefon
Mintak 5k untuk bebaskan kau

Kau buat Bingung
suruh bank in ke akaun peribadi Pegawai

Jangan Jadi Bangang

Bullshit

Totally Bullshit

Sindiket Nakharom

***

Modus Operandi:
1- Pikat melalui laman sosial dengan berbekalkan cinta dam duit.
2- Yakinkan kaum hawa untuk berkahwin dan convert, tanda serious
3 - Datang ke negara Hawa tersebut mahu mengahwini lalu mahu bawa pulang.
4 - Bila tiba di Airport, mereka sangkut, kononnya bawa duit yang banyak.
5 -  Pegawai Airport telefon kaum Hawa untuk jelaskan RM5K untuk lepaskan dia.

Persoalannya?
Kenapa Pegawai Airport perlu guna telefon Handphone, bukan guna telefon office?
Kenapa harus bank-in dalam personal account Pegawai?
Kenapa duit tebusan tidak boleh diberikan di pejabat Airport?


Saranan Alkisah:
1- Jangan bebaskan Dia di Airport
2- Jangan Bank in duit pada pegawai Airport
3- Kumpul semua bahan bukti, no telefon, sosial account, bank account no, then buat report polis.

***

Moral of the story:
Don't you ever trust Stranger

Tapi ingat
Ada juga sesetengah kaum Hawa telah ditipu
dan
Beringatlah
Jangan pula anda jadi mangsa seterusnya.

sama sama kita hebahkan.

Alkisah tahu pembaca blog ini cerdik cerdik belaka.
Alkisah sebagai
Anak seorang Ibu
Adik seorang Kakak
Suami seorang Isteri
Bapa seorang Anak
Abang kepada hangpa yang baca blog nie.

Alkisah harap benda ini jadi teladan untuk kita semua.
Jangan sampai kita terjerat
dalam

Sindiket Nakharom

***


8 Blogger kasi response. .

AyueJean Author
October 16, 2012 at 3:59 PM

terima kasih Al-Kisah bagi peringatan kat kami yang gegirl2 ni.... =D

Reply
dilla Author
October 16, 2012 at 4:38 PM

gegel mane yg terpedaya tu . hehe , mesti sindiket nakharom tu mnggunakan model2 stok muke cam beckham , adam lavigne .. tu yg tepikat tu .

Reply
Jna marcello Author
October 17, 2012 at 8:59 PM

wahh~ kita suka gilaa entry gegirl ni taw!! awk mmg hebat sgt mengingat kan gegirl2 mcm ni..mesti lepas ni gegirl lain terpikat kat awkk!! but seriously this is the best info for gegirl ;))

Reply
EZAN IDMA Author
October 18, 2012 at 11:43 AM

terima kasih atas nasihat yang sangat unik ini. hehe

Reply
Al Kisah Author
October 19, 2012 at 9:42 AM

np (o_o)

Reply
Al Kisah Author
October 19, 2012 at 9:43 AM

orang terdekat, dan ianya based on true story.. (o_o)

Reply
Al Kisah Author
October 19, 2012 at 9:44 AM

Sorry I'm married.. kekeke.. ini hanya peringatan untuk korang juga.. incase kalau ada yang hampir nak terjerat.. at least korang dah tahu apa nak kena buat

Reply
Al Kisah Author
October 19, 2012 at 9:48 AM

sama sama :^D^:

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...