Thursday, July 26, 2012

Hitler Marah Logo Kemerdekaan ke-55

***



Bagi Alkisah, yang bukan pro sangat pasal design logo, tapi dari mata seorang yang suka kreativiti dan edit gambar berpendapat, logo kali ini sangat simple.

Common On, Font dan Kaler sangat flat.

Dan makna Erdeka, apa tu??

Ini cuma pendapat Alkisah sebagai seorang rakyat Malaysia.

Lagipun, Alkisah tengok logo kemerdekaan tahun tahun sebelum ni ok je.. boleh dikategorikan sebagai Logo, kalau korang tak percaya, boleh layari di: Penerangan.gov.my

Ni Alkisah nak promote skit, Kukubesi a.k.a KB telah mengadakan satu pertandingan mencipta logo Hari Merdeka versi KB.


korang boleh layari artwork artwork yang para perserta hantar di facebook KB


***


8 Blogger kasi response. .

nurdani Author
July 26, 2012 at 10:07 AM

ya tak dinafikan logo kali ni nampak urm..hm...em..


macam tu la reaksi yang mampu dikongsikan.

Reply
Pen Biru Author
July 26, 2012 at 10:43 AM

ni bukan logo..tp dah mcm signboad dh ni

Reply
Al Kisah Author
July 27, 2012 at 12:28 PM

Mmmmmmmmm kan..

Reply
Al Kisah Author
July 27, 2012 at 1:00 PM

again.. Mmmmmmmmm no comment.. hahaa

Reply
Ahmad Zarif Author
July 27, 2012 at 4:48 PM

tu la.. yang ok pun yang bendera je kot. hehe...

Reply
July 30, 2012 at 12:44 PM

BURUK! noktah.haha.tapi bukan salah designer.salah decision maker.hahahaha.

Reply
Al Kisah Author
August 1, 2012 at 11:58 AM

are you serious??

Reply
Al Kisah Author
August 1, 2012 at 12:00 PM

alkisah tak berani nak salahkan sesiapa, mayb kroni kroni punya kerja.. tapi yang alkisah setuju. perkataan yang pertama.. :^D^:

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...