Sunday, July 8, 2012

Uncle oh Uncle

***

Korang sendiri dah tahu kisah Uncle kan

Korang dah baca apa yang dirungkaikan dilaman blognya

Cerita pasal Sultan Johor atau Kerabatnya?



Belom sempat uncle habiskan lagi 3 episod cerita tu

Tup tup

dah kena cekup

Uncle dicekup atas dakwaan mengaibkan Sultan Johor pada mulanya.

Lepas kena cekup

Siasat punya siasat

Uncle didapati positif dadah



Walawey

sekarang uncle kena 2 tuduhan

tak pasal pasal kan

***

adakah benar atau tidak ceritanya


Wallahualam

Biarlah makhamah yang menentukan apa akan terjadi selepas ni pada Uncle.

***

Apabila sibuk si Uncle reveal cerita pasal

hantu hantu seekers, ramalan ramalannya dan juga cerita pasal sultan,

Baik uncle revealkan cerita macam mana pembikinan cerita Penunggu Istana


ramai orang tanya soalan yang uncle sendiri tak dapat jawab:


tapi ada orang lain plak tolong "reveal" kan pasal filem tu


***

Alkisah bukan kisah sangat pasal pelakon pelakon tu,

lantak diorang la nak lakon semula, ke apa ke?

just nak tahu pasal footage footage tu

nampak macam real 
(kalau camera trick, memey hang penipu)

dalam trailer ada tulis

"Apa yang dipaparkan adalah visual dari rakaman asal"


***

Bukan apa,

Alkisah memang jenis suka tonton 

cerita pasal reveal kes kes misteri dan hantu

macam cerita ghosbuster



ehh silap 

sah sah tue cerita hollywood

***

Alkisah suka layan

Cerita Ghost Adventures @ NTV7


At the end of the story

Ketuk kepala, fikirlah yang mana betul atau tidak

***

last but not least

Apa yang best bila Alkisah tengok cerita


Hahaha cerita nie memang membuka minda Alkisah

Terasa tertipu bila dapat tau apa trick magican tu buat

lepas tu cakap kat diri sendiri

"Memey silap mata aku"

***

Kalau korang minat pasal reveal reveal nie

korang boleh try selongkar pasal kes Bohemian Club/Grove

***

11 Blogger kasi response. .

Mizz Wenn Author
July 8, 2012 at 12:23 PM

dah tengok penunggu istana tue , menakutkan , hahaha

Reply
dayteen lea Author
July 8, 2012 at 1:27 PM

bohemian ni.
dah khatam dah kes die. haha

Reply
Al Kisah Author
July 8, 2012 at 3:47 PM

1st time tgk memey takut, cuba tgk banyak kali.. rasa seronok tau..

Reply
Al Kisah Author
July 8, 2012 at 3:48 PM

wahh hebat mu nie.. tapi macam misteri je tempat tu..

Reply
keli menari Author
July 9, 2012 at 1:50 AM

Mula2 seram.. Habis citer habis seram..

Reply
Al Kisah Author
July 9, 2012 at 10:25 AM

hehehe masa nak tidoq lepas tgk cerita hantu, tak seram ke..

Reply
nurdani Author
July 10, 2012 at 5:45 PM

tak berapa nak seram cerita penunggu istana tu. mungkin sebab tengok sambil ramai-ramai. kot.

Reply
nurdani Author
July 10, 2012 at 5:46 PM

arghh "sambil ramai-ramai" pulak.

Reply
Al Kisah Author
July 11, 2012 at 6:23 PM

:^D^: tgk ramai2 memang tak seram..

Reply
cici tembikai Author
July 13, 2012 at 1:13 AM

alkisah -,-' lama tak singgah sini , tengok latest entry semua pasal bola -,-'' tak reti nak comment apa . baca je ler. yang ni pulak , nak baca dengan khusyuk tapi seram lak , dah la malam jumaat -,-'' so next time i singgah balik yer -,-''

Reply
Al Kisah Author
July 13, 2012 at 10:50 AM

tu laa alkisah faham, cici kan sibuk kerja.. terima kasih kerana singgah. nanti mai lagi..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...