Thursday, July 5, 2012

Birthdayku 28 Jun

***

Thanks kepada rakan rakan blogger dan facebook yang wish birthday Alkisah pada 28 Jun lalu

***

Persoalannya sekarang,

Apa yang membuatkan hari jadi korang paling bermakna dalam hidup??

***

Sebelum tu, jom kita flashback

Sebenarnya, sejak dari kecil lagi, Mak Abah tak pernah sambut birthday Alkisah dengan kek.

Alkisah tak pernah ada birthday party, ajak member atau suadara mara datang rumah, lepas tu ada jamuan potong kek.

Ntah lah, masa kecik dulu, Alkisah tak pernah plak mintak Mak Abah buat semua benda tu. Apa yang penting, Alkisah dapat hadiah.

Tapi bila dah meningkat dewasa, baru Alkisah sedar pasal benda nie, 

Alkisah nak rasa something untuk diri Alkisah sendiri

yang boleh Alkisah kenangkan.

Jadi, Mak Abah Alkisah tanya, apa yang Alkisah nak. time nie sekolah menengah

So Alkisah cuma cakap, Alkisah nak makan steak paling awesome kat Penang.

Then, Mak Abah Alkisah bawa pergi makan dekat EDEN, Hutton Lane.

Kira masa tu paling hebat la tahun 90an.

Then tahun tahun berikutnya pun sama, kebanyakkan sambutan birthday Alkisah 

hanya pergi ke restoran steak tanpa sebarang kek yang ada nama Alkisah.

***

Ni plak zaman muda muda dulu,

masa tu, Alkisah baru dapat kerja dan tinggal plak kat perantauan, 

perantauan la sangatttt, Key Ell je pun..

Mak Abah jauh, jadi Alkisah fikir apa yang boleh Alkisah buat untuk diingati.

hurmm..

Then idea datang bila gaji dan claim dah masuk.

Alkisah open table dekat Secret Recipe, Ownernya Abang kepada kawan Alkisah, namanya Barak

Birthday boy belanja kawan kawan okay..

gambar ni diambil dari fotopages Alkisah

Ehh tetiba ada kek plak.. haha biasa laa, kecik kecik dulu tak der kek.. huhuhu

***


gambar ni plak diambil pada tahun 2010

Abe gbum dan cik qiah buat surprise

Suprise la sangat

berkomplot dengan tunang Alkisah (sekarang dah jadi wife)

Wife Alkisah budget cakap dia kononnya, dia balik kampung la time tu

Rupa rupanya diorang berpakat

Suruh Alkisah pergi RedBox sorang sorang

jumpa diorang kat sana

Then

Bila tepat kul 12 malam

Wife Alkisah masuk bilik karok bawa kek

Ohh Suprise nyee...

Sangatttt...

Tapi  bila terkenangan keadaan masa tu

memmbuatkan Alkisah tersenyum.

***

Jadi tahun ni, Alkisah sambut Birthday bertiga

So seperti biasa

Alkisah kena cari tempat makan yang tak pernah pergi

So kitaorang decide pergi ke Sunway Piramid

Then antara Tony Romas or Full House

Alkisah choose Full House

sebab tempat dia terang

dan selesa untuk Sofea lepak

***

Jom layan gambo gambo yang sempat Alkisah snap.


Last but not least,

My Wife belikan I baju Padini yang belang merah biru 

sebagai hadiah hari jadi

Thanks Sayang

I Loikeee

***

2 Blogger kasi response. .

AyueJean Author
July 5, 2012 at 10:20 AM

Amboih, suka sofea...
Menjejeh air liur dia ye....
Hhehehhehe... Eh??? Lari topik plak....

Reply
Al Kisah Author
July 5, 2012 at 2:00 PM

ayu: tu laa pasal sofea makan mashed potato sedap sangat...

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...