Friday, October 25, 2013

Paintball Champions - Amacam ada brann..

***
 
Ahad lepas, aku join Paintball Tournament yang di'organize' oleh kompeni tempat kerja aku
 
Dah berkurun aku tak main paintball.
 
Masa 1st time main paintball kat Bukit Cherakah
 
 
 
Bila sekali dua main, pastu terjebak beli peralatan safety equipement
Beli mask nak yang google double pane, kononnya dapat clear vision masa main dalam hutan.
Pastu beli arm proctector, untuk kurangkan Lebam Lebam kat tangan.
Kalau korang nak beli, beli time sales, memang murah.
 
Cuma maker je tak sempat nak beli.
Member hasut hasut, tapi aku terpaksa pekakkan telinga.
 
***
 
Okay jom sambung pasal tournament.
 
Lokasi permainan adalah di Paintball Valley - Lagong
 
Tempatnya agak thrill,
 
 
PVL location
 
Akceli, dalam Map tu, lepas IPD korang kena slow,
 
Nampak je sign board taman rekreasi/hutan lipur bukit langong,
 
korang masuk situ, simpang nak masuk memang kecik skit.
 
Lepas tu, jalan dia agak sempit, dan korang terus sampai hujung kampong orang asli.
 
Kat situlah tempatnya.
 
Memang agak dalam juga masuknya.
 
1st time pergi, rasa macam lost dan nak patah balik.
 
Bila dah sampai kat situ, rasa tak sabar plak nak perang
 
Wehuu
 
***
 
Tak payah cerita panjang panjang.
 
Jom layan picca dulu.
 
 
Safety and Rules briefing
 
Battle Field
 
  Red Team
 
Bersama kapitan Red Team
 
 
last game, no rules " shoot till pallet finish".
Ni ada conference PBB.
macam mana nak hapuskan musuh bila pallet dah abis.
 
Huhuhu


Champions Red Team
 
Wehuu Team aku tu.. Amacam ada bran..
 
 Company Group Picca
 
***

Tak sangka taktikal menjadi..

kalau nak cerita pasal taktikal, memang agak rumit.

Jadi kalau nak tau taktikal perang aku,

bolehlah ajak aku main Paintball join team korang.

XOXO

***

8 Blogger kasi response. .

October 25, 2013 at 10:16 AM

best kan

Reply
Al Kisah Author
October 25, 2013 at 12:32 PM

Double best, 1 sebab main paintball, 2 sebab monang.. hehe

Reply
aizamia3 Author
October 25, 2013 at 1:58 PM

teringin nak main.. mesti best.. ;)

Reply
October 25, 2013 at 2:06 PM

waaa xpenah main

Reply
Myra Jay Author
October 29, 2013 at 4:58 PM

MJ tak pernah main paintball

ari tu ada plan tapi tak berkesempatan :D

Reply
Al Kisah Author
November 11, 2013 at 9:54 AM

Best.. try la main sekali..

Reply
Al Kisah Author
November 11, 2013 at 9:55 AM

Lu kena try babe

Reply
Al Kisah Author
November 11, 2013 at 9:56 AM

Nanti berkesempatan.. boleh try main..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...