Monday, December 24, 2012

Alkisah 2nd Anniversary

***

Assalamualaikum

3rd Dec 2012 adalah 2nd Anniversary Alkisah
Wahh Gitu..
Jika tahun lepas, Alkisah tak dapat nak berAnniversary sangat dengan my wife
Apatah lagi nak feel honeymoon.

Ye la..
Lepas kawen terus My Wife bunting pelamin
Then 1st Anniversary, Sofea baru berumur 3 bulan lebih.
So memang tak boleh pergi mana sangat.

Jadi 2nd Anniversary nie,
Alkisah plan nak kasi best skit
Ala ala 1st honeymoon.

Alkisah plan bermalam di Bayview Beach Resort, Penang.
Then dinner di Hard Rock Cafe.

Akceli Alkisah memang dah familiar dengan hotel Bayview.
dari kecik lagi kalau Family Alkisah bercuti, mesti stay kat hotel nie.
 Nice dan Murah.
Hotel Bayview in bersebelahan dengan Hotel Hard Rock Penang.
Jadi jika sesiapa yang nak berjimat,
Boleh la stay kat Bayview dan jalan kaki ke Hard Rock Cafe.

Tips:
Bayview Beach, standard hills view murah, booking online je.

Bila Alkisah tiba kat hotel,
Hotel kasi bilik Superior, dimana ada dua permandangan, Hills dan Sea.
Sebab bilik standard dah penuh.
yang lagi best bilik besar, view cantik tapi harga sama standard room.
Terbaik kot..
Then malam tu plak ada event Jazz Festival kat dalam perkarangan Beach Hotel.
Kira dari bilik Alkisah boleh dengar dan tengok sipi sipi la konsert tu.
Memandangkan Alkisah lebih minat Rock.
Jadi malam tu, Alkisah plan nak dinner kat Hard Rock dan layan Band kat sana.

Jom layan picca picca yang sempat Alkisah shoot semasa bercuti di Penang.





 

Bila nak order makanan kat Hard Rock Cafe, 
Alkisah direkemenkan oleh salah sorang pekerja kat situ untuk mencoba
Legendary 10 oz Burger
Burger Bakar yang agak besar dan nice.
Sangat romantik bila burger tu dikongsi bersama si Isteri pada malam Anniversary.

Band yang menghiburkan kitaorang adalah Deviate.
Best ghak band tu, lebih kurang macam band NRG.
Alkisah memang suka layan band music macam nie.

Sofea plak ditinggalkan bersama Atuk dan Opahnye.
Heheh sian Fea, tak pe, sekali sekala
Papa dan Mama pun nak bercanda.

***


14 Blogger kasi response. .

Anum Author
December 24, 2012 at 10:19 AM

syoknya

Reply
AyueJean Author
December 24, 2012 at 4:18 PM

Happy 2nd anniversary Al-Kisah....
Semoga jodoh kalian berkekalan sehingga ke Jannah.... =D

Reply
December 24, 2012 at 9:45 PM

hard Rock tu bro.
dah lama berniat nak ke sana.

Happy 2nd Aniversary!

Reply
Elie Lily Author
December 25, 2012 at 11:40 AM

Woah! sangat romantislah kalian! Moga berbahagia selalu ya bro? :)

Reply
Jna marcello Author
December 25, 2012 at 4:19 PM

hpyyy anniversary awkkkkkkkkkk!

Reply
SURIA AMANDA Author
December 27, 2012 at 3:13 PM

amboiii..sesekali papa ngan mama nak dating eh...sofia terus kena tinggal..

Reply
Al Kisah Author
December 31, 2012 at 10:03 AM

:^D^: anniversary, mesti la syok..

Reply
Al Kisah Author
December 31, 2012 at 10:04 AM

:^D^: thanks aj

Reply
Al Kisah Author
December 31, 2012 at 10:04 AM

:^D^: thanks wan.. niat dah ada.. cuma nak kena laksanakan je

Reply
Al Kisah Author
December 31, 2012 at 10:05 AM

:^D^: thanks

Reply
Al Kisah Author
December 31, 2012 at 10:05 AM

:^D^: thanks jna

Reply
Al Kisah Author
December 31, 2012 at 10:06 AM

:^D^: hehe harus ditinggalkan sekejap

Reply
January 3, 2013 at 1:29 PM

happy anniversary al kisah,,moga bahagia hingga akhir hayat =)

Reply
Al Kisah Author
January 7, 2013 at 1:34 PM

thanks :^D^:

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...