Friday, November 11, 2011

Romantik ke Alkisah?

***

Lelaki Romantik ke??

1. bila dia balik keje dia tengok isteri dia tido mAsyallah ganas terpukang selimut jatuh bawah katil dan dia tolong selimutkan. // so far Alkisah balik, tak pernah lagi tengok my wife tido. Mostly dia akan masak atau jaga Sofea. Bab tolong selimutkan my wife, hari hari Alkisah buat. Okay 1 Romantik.

2. Bila dia tau isteri dia penat bkerja , kemas rumah,basuh baju, lampin, sua kecik, baju kecik, dan segala bagai, dan dia cakap. ''sayang tak payah masak hari ni abg masak". // Kalau kes ni Alkisah akan cakap, "Okay I beli makan kay" 1 Not Romantik

3. bila dia tolong pakai kan handbag isteri dia bila isteri dia tengah cuba baju dlam fitting room . // Ini selalu Alkisah buat, siap tolong jaga Sofea lagi. Yes 2 Romantik.

4. bila dia berada bersama isteri dia semasa melahirkan anak dan pegang erat tangan isteri dia dan dia kene terima bila isteri dia yang mengerang kesakitan menjerit 'waaargggggghhhh sakitttt, ini semua sebab u, lepas ni u pulak beranak'' // Pegang erat tu ada la.. tapi my wife tak jerit macam tu pun..k fine 3 Romantik

5. bila dia berjaga malam duduk buai anak dia semasa isterinya sedang pantang sambil nyanyi lagu gelang sipaku gelang // Alkisah selalu nyanyi lagu Faizal Tahir "Selamat Malam" masa buai Sofea.. Kira ni dah masuk 4 Romantik

6. bila dia makan masakan isteri dia dan dia puji masakan isteri dia walaupun masakan itu tak sesedap maskan ibunya // Alkisah always puji my wife punya masakan, tak pernah tak sedap.. serious tau.. Wow 5 Romantik

7. bila dia baca blog isteri dia senyap2 and dia tolong klik banyak2 iklan nuffnnag secara senyap2. kehkehkeh // My wife tak der blog.. 2 tak romantik

8. dan bila tiap malam dia hadiah kan ciuman di dahi apabila isterinya sudah tidur, ololololo so sweeet // Ini tak kira malam dah, pagi petang siang malam selalu je cium my wife.. yeah 6 Romantik

Reply to Ezan : Lelaki yang romantik adalah bila...

***

7 Blogger kasi response. .

EZAN IDMA Author
November 12, 2011 at 10:17 PM

hahahah mostly romantik. Sukenyeee / Hope my future husband will like u!

Reply
missnadira Author
November 13, 2011 at 10:13 AM

hehe.no 7 tu tak kire lah sbb mrs alkisah xde blog.so basically score alkisah 7/8 romantik lah.wah A+.tahniah! :P:P

Reply
Alkisah Author
November 13, 2011 at 3:40 PM

Ezan: haha..harap kamu jumpa sorang..

missnadira: serious ka.. hehe tak sangka Alkisah lulus ujian romantik nie..

Reply
IZNIE Author
November 14, 2011 at 12:41 PM

wow. pass!
syiok ar dah kawen kan.
sy lame lagi la..
hope dpt yg romantik gak lah
euuuww gatal. *mak jgn baca

Reply
Alkisah Author
November 14, 2011 at 2:18 PM

iznie : harus la syok.. :D

Reply
EZAN IDMA Author
November 16, 2011 at 1:18 PM

haha ;p cmne nak cari?

Reply
Alkisah Author
November 16, 2011 at 2:38 PM

ezan: berdoa pada Allah dengan niat yang suci lagi murni.. insyallah kamu akan jumpa seseorang

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...