Tuesday, November 1, 2011

Aduhai Photog

***

Pergh!! memang masak

Patut la kadang kadang designer merungut

Kalau gambar yang diorang dapat, tak seindah rupa

Kali ini Alkisah yang terkono

Haha

Selalunya Alkisah shoot gambar, Alkisah yang edit

Kira bila sampah yang Alkisah shoot,

Dari sampah juga Alkisah akan tahu macam mana nak edit bagi cantik

Tapi

Bila orang lain shoot sampah

Memang poning kepalo den nak mengeditnya

***

Alkisah bukanlah pro wedding photog

Alkisah juga seorang beginner photog

Mostly Alkisah amik wedding orang orang terdekat

Terutamanya kazen & rakan rakan

Korang boleh layari Flickr/Blog Alkisah Pictures

Alkisah tak berani untuk tackle job wedding kalau Alkisah tak kenal orang tue

Sebab expectation pengantin memang tinggi

Pengantin memang nak album kawen diorang cantik & cepat siap

Betul tak?

***

Untuk photog baru yang ambil gambar wedding

Tolong shoot gambar cantik cantik

Serious dengan gambar yang cantik

Sonang korang nak edit

Kalau korang malas nak edit pun

Korang kasi orang lain edit pun, sonang.

***

Maksud Alkisah gambar cantik

adalah

Basic photog kena betul

Tiru angle dan gambar gambar photog terkenal

Contoh banyak kat Facebook/Website

Tiru untuk kebaikan takpa

Nanti kalau korang dah advance

Korang boleh modify angle tersendiri

Dan bila dah pro

Korang buat angle sendiri

Pastu orang plak tiru korang

Hebat kan!!

***

Join kelas / klinik / tag dengan photog wedding

Serious diorang ni banyak ilmu

Alkisah pun banyak menimba ilmu dengan diorang

Untuk jadi hebat

Korang kena belajar dengan Otai

***

Thanks pada orang yang banyak mengajar Alkisah

pasal dunia

photography

Espeacially

Moqh - mentor photocamp 4
Saiful Nang - Boss CS, bagi peluang Alkisah sebagai trainee
Fuad Topa - Mentor Alkisah semasa jadi trainee
MasHelmy
Azizi Lee - GG
Faizal Rahim
Khairul Hazwan - Kacuk
Hafiz Atan

***

Sekejap je Alkisah join jadi trainee

Tapi apa yang Alkisah nak tekan kan

Adalah

Dalam dunia photog nie

Basic korang kena betul

Dari basic kita dapat olah gambar itu jadi menarik

Serious

Memang dari gambar yang cantik

Sonang kerja korang nak edit untuk buat album

***

Nak kata Alkisah shoot cantik

Memang tak la

Sampah juga hasilnya

Alkisah juga masih photog beginner

***

Kay la guys

Alkisah dah luahkan perasaan

Now

Alkisah nak sambung susun gambo

Haihs..

***

2 Blogger kasi response. .

IZNIE MEI Author
November 3, 2011 at 1:49 PM

sy kawen t bley ler amikkan gambo.
ye dak? hehe

Reply
Alkisah Author
November 3, 2011 at 5:32 PM

iznie: boleh je kalau berminat dan yakin dengan kebolehan alkisah.. nanti ed update flicker kasi tgk contoh album2 yang pernah album buat kay.. kalau puas hati.. baru kita bincang next step..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...