Monday, July 27, 2009

Bengang



Bengang ke bangang,

Itulah persoalan yang timbul dalam kepala hotak aku. Tapi hari ini terasa bengang ghak la. Apa taknya, sehariannya aku tak selesa berjalan, sakit abes badan aku nak ghi opis. Bangangnya, tu laa lama tak main bola pandang, semalam p main, tu laa akibatnya. Walaupun dah warming up, tapi kelenguhan tu masih terasa.

Bengang.

Yang sudah tu, sudah la, jangan la cari aku. Aku bukan terbaik untukmu. Ramai lagi laki yang sehensem dan baek cam aku kat dunia nie.

Acapkali telefon aku berdering. ntah awek mana call aku.

"Assalamualaikum bang".

Lalu aku terfikir, bila masa mak aku beranak lagi sorang, setahu aku, aku yang paling comel dan bongsu dalam keluarga. Tapi tak pa aku layan je.

"Ye dik, cari apa nie, abg meeting tadi" ujar aku.

Lantas awek a.k.a adik tue balas "Cam nie bang, abg orang paling bertuah kat Malaysia nie, jadi kami nak offer credit card".

Beribu kali dah aku dengar ayat pancing tue. Kasi tukar la skrip tue. Kalau bertuah, apsal aku tak menang pertandingan Shell RM30,000 tu lagi, dah berapa kali aku isi minyak dan hantar borang kecik tue. Still tak kena. Aduyai, ni nak tambah card credit aku, yang dok ada pun tak terbayar lagi. Jadi aku pun menolaknya dengan nada yang lembut.

"Dik abg tak berminat la"

Moral of the story:
Kalau orang insuran call, korang boleh layan lagi, kira at least jadi apa-apa kat kita. ada ghak bleh cover.

Kalau orang offer credit card call, baek tolak je. Bukan menyembuh kita, lagi menyakitkan nak bayar ada la.

detik hatiku: wasatiah dalam kehidupan.
g-bum jangan marah-marah tau. ingat pesan mak ayah. "I Love My Job". entrinya disini

2 Blogger kasi response. .

August 5, 2009 at 6:19 AM

cis...cis..cis..apsal detik hatiku tu perlu dilinkan ker aku...jahanam..

Reply
Saed Ramadhan Author
August 5, 2009 at 5:24 PM

saja nak kaitkan kisah hidup nie dengan ko

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...