Wednesday, February 8, 2012

Finger Linkin' Good


***

Kecoh kecoh kecoh

satu malaysia

pasal isu budak KFC belasah Customer

sebab musabab hanya orang yang ada kat situ saja yang tahu

Bukan dapat rasa

Finger Linkin' Good

tapi dapat rasa

Punch Lookin' Good

***

Bagi Alkisah

yang pernah kerja dekat fast food restoran

benda benda ni normal

kedua dua pihak boleh jadi baran

kalau ada benda tak kena

salah satu pihak haruslah mengalah

kalau tak

memang gaduh yang kita nampak

***

Customer is always right 

tapi tak perlu maki maki depan orang ramai kalau tak puas hati

Based on pengalaman Alkisah

Kalau service lembab nak mampus

Senang saja

kitaorang pergi kaunter terus bayar apa yang kitorang dapat & makan

Makanan tak sampai

walaupun diorang cakap tengah masak

kitaorang buat bodo,

yang penting bayar dan blah

boikot terus kedai tu

akceli pakcik kedai tu salah sebab tertinggi suara kat salah sorang member Alkisah

memang silap la

masa tu kitaorang darah muda 

hati cepat panas kalau tersentap

Last last kedai tu tak maju dan tutup

***

Bagi pihak pekerja fast food or slow food or what so ever

nak tak kena senyum

kalau tak puas hati sangat sangat 

Yang kaki gaduh boleh

tarik pergi lorong belakang

yang kaki silent killer

makanan Customer akan rasa ludah pekerja

Wohaa

Beware !! Dont be so fussy

***

Walau apapun Alkisah nak balik makan kat rumah

Mywife masak sambal sotong

Dont be jelous 

okay

Haaa sapa suruh korang tak kawen 

***

6 Blogger kasi response. .

missnadira Author
February 9, 2012 at 2:35 AM

hehe sangat setuju.jangan kata ludah.macam2 lagi lah.adoi.sejak da rasa keja belakang tabir cafe/restaurant memang sangat tak berani nak banyak songeh bila dkt tempat makan:P

bak kata sape tah
"never pissed someone who handled your food" :P

Ala, tak kawin pun boleh makan sambal sotong mak masak..wee:P:P

Reply
February 10, 2012 at 11:32 AM

Betul tu. Setuju.

Eh, bujang-bujang pun bole makan sambal sotong apa. Masak sendiri lagi. Hihihi.

Reply
anamizu kaito Author
February 10, 2012 at 5:33 PM

ha tudia.. nampak sgt aku x alert.. aku ade nampak kat fesbuk psl customer is always rite nih.. tp x amek tau plak psl ade yg kne belasah ke hape.. tu lah kalo ade mulut tp x pndai nak jge..ha amek kaw =P



kitew pon dpt mkn smbal sotong gak la wlupon blm kawen..kehkehkeh =P




slm kenal,
cik ana

Reply
February 11, 2012 at 2:38 AM

tu lah pasal,
kecoh bebenor pasal kfc tu.

ehem2, blh tak suruh bini AlKisah post kan jugak sambal sotong tu?
lapo ni. haha

Reply
Fathin Hanina Author
February 11, 2012 at 11:06 PM

I watched it too! lol. true.
Sambal sotong, ahh nice. untunglah haha

Reply
Alkisah Author
February 17, 2012 at 6:18 PM

missnadira: haha betul tu "never pissed someone who handled your food"


missnadira/liza/anamizu kaito/Nurul Iman Rosman/Fathin Hanina : erkk sambal sotong bujang tak sama sambal sotong orang dah kawen. harap maaf sambal sotong dah habis.. no picca for you guys..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...