Tuesday, January 8, 2013

Sony Xperia Z - Water Proof

***


Tatkala orang sekarang bercerita pasal SmartPhone Apple/Samsung
Tetiba Sony juga tidak mahu ketinggalan zaman.

Kini Sony memperkenal Xperia Z

Smartphone yang "waterproof".

Menurut sumber dari PC Magz:

"Xperia Z meets military specifications IP55 and IP57, which means that it's dust resistant and submersible in up to three feet of water for up to 30 minutes."

WOW!!

Adakah ia boleh dibawa ketika snorkeling atau scuba diving?

Alkisah tidak ada jawapannya lagi..

Tapi apa yang pasti
Xperia Z ini boleh jirus dengan air, kalau terjatuh dalam jamban dalam sesaat dua.

Amacam, Ok tak??

Sony Xperia Z ini dilengkapi dengan

13 Megapizel camera, 
1.5 Ghz Quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro Processor,
2 GB RAM
16GB Internal Storage
5 Inch Full 1080p,
Android 4.1 Jelly Bean

***

Bagi Alkisah
Note 2 masih lagi pilihan hatiku

Sabar ye..
Tak lama lagi Note 2 jadi Alkisah.

***


10 Blogger kasi response. .

nadiradyaa Author
January 9, 2013 at 12:38 AM

Wah, first time dengar smart phone yang comply Ingress Protection (IP) Spec.hahaha.Still mcm Note 2 menang lagi jek.beza dekat camera je x? hehe

Reply
AyueJean Author
January 9, 2013 at 1:15 AM

Sekarang macam2 dah gadget keluar......
Kadang dalam sebulan berlumba2 keluar produk baru......

Reply
ELeEa Author
January 9, 2013 at 7:50 AM

huhu...rs baru je pkai phone baru...dah kuar lg latest pulak =)

Reply
Anum Author
January 9, 2013 at 8:50 AM

wow bestnya

Reply
Al Kisah Author
January 9, 2013 at 9:42 AM

biasa la.. kalau nak follow gadget memang susah..

Reply
Al Kisah Author
January 9, 2013 at 9:43 AM

yup.. sempoi kan.. tapi Alkisah masih minat Note2.. sebab boleh buat design..

Reply
Al Kisah Author
January 9, 2013 at 9:43 AM

tau tak pe..

Reply
Al Kisah Author
January 9, 2013 at 9:44 AM

best ghak.. yang best water proof..

Reply
January 10, 2013 at 10:07 AM

mantap giler ni

Reply
Al Kisah Author
January 15, 2013 at 11:23 AM

manTOP kan..

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...