Thursday, July 18, 2013

Masalah Blog: tak dapat View blog.

***



Benda ni sering terjadi pada blogger blogger.

Nasib baik ada AJ yang tolong bagitau kat Instagram

Thank AJ, at least kita tahu yang blog kita ada masalah kepada pembaca.

Jadi korang kenal kenal la dengan pembaca, nanti senang nak berkomunikasi.

Akceli, aku dah pernah alami benda nie. So aku ada solution.

kalau korang perati ayat

"Content from <link website/blog> , a known malware distributor, has been inserted into this web page. Visiting this page now is very likey to infect your computer with malware"

Jadi link website / blog rakan korang itu ada infection dan link itu ada dalam bloglist korang. Maka dengan itu, korang perlu deletekan link website / blog rakan tu dari blog korang. Then masalah korang pun selesai.

Semudah ABCDERDIK..

***

3 Blogger kasi response. .

Sheila Salim Author
July 18, 2013 at 1:28 PM

Assalamualaikum. hahah pastu add balik rakan tu, jangan lupa. hehehehe :P

Reply
Al Kisah Author
July 18, 2013 at 1:33 PM

Yeza..

Reply
Myra Jay Author
July 19, 2013 at 9:26 AM

Dulu MJ penah jadi macam ni, menggagau gelisah sebab tak prnah kena kan.. tp mujur ada rakan sudi bantu :D

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...