Thursday, May 24, 2012

Penang Hill a.k.a Bukit Bendera


***

Minggu lepas sempena Hari Ibu merangkap Hari Penentuan Juara EPL, Alkisah balik Penang. Wehuu!!.  

Bila dah balik Penang, for sure Alkisah nak pergi Ferringhi nite & Penang Hill.

Serious kali ni Alkisah tekad, nak tak nak, Alkisah musti naik Penang Hill.

1st, tahun lepas, masa baru lepas kawen, Alkisah bawa my wife pergi Penang Hill, tapi malangnya, depa tutup sebab renovate. Aiyaaaa!!!

2nd time , balik cuti raya, my wife pun dah lepas pantang, ingat nak bawa Sofea & my wife naik Penang Hill, tapi Masyarakatttt !!!.. punya la ramai orang, memang tak la nak beratuq, nak parking kereta pun susah.

Dan kali ini, Alkisah pergi hari isnin, hari selepas Hari Ibu, dan sesungguhnya memang orang tak ramai masa tu. Oo Yeah!!

Bila Alkisah sampai je dekat Station Penang Hill, hujan mulai turun. Tapi Alhamdulillah, hujan lebat tu hanya seketika..

Masa Alkisah & Family naik train, hujan pun dah berhenti.

Train Penang Hill yang baru, Pergh!! punya la laju, Dah rasa macam naik LRT. Tak rugi kalau hang pa turun Penang dan singgah ke sini. Sekejap je hang pa boleh sampai ke Top Station.


Untuk maklumat lanjut, hang pa boleh layari Penang Hill.gov.my


Ni gambo gambo yang Alkisah shoot semasa di Penang Hill

harap hang pa Enjoice!!

Seperti biasa, ni lah muka Sofea kalau boring, tunggu train lambat sampai.. tak sabo sabo..

Sofea siap menyusu dalam Train Penang Hill.

Ibuku,Isteriku & Anakku dalam train

Ni bila dah sampai dekat Top Station, Bagus juga hujan tadi, terasa sejuk dan berkabus kat sini.

Sofea dah mula buat muka boring.

Papa & Mama pun nak bergambo ghak !!

Eh mana Sofea ??



 Amboi Sofea!! Penat sangat ke?? takpa, papa ambik gambar Sofea, at least ada kenangan


***

Bila dah penat berjalan, perut pun rasa lapaq, jadi Alkisah teringin nak makan kat Hameediyah. Dah lama Alkisah tak pekena Briyani Ayam Hameediyah..

Serious,  Kari Ayam Hameediyah masih kekal seperti dulu.. Sedapp & Terbaik!!


that's all for now

***

22 Blogger kasi response. .

cik aletheea: Author
May 24, 2012 at 2:09 PM

so happen,
next monday nak gie penang,
bleh la gi jenjalan2 kat bukit bendera..yeay!!!

wife n baby sgt comel ye..

Reply
May 24, 2012 at 5:30 PM

Alorh lorh . comelll nya baby gurl tu . Macam mama dia jugak . Nice vacation lorh XD

Reply
Al Kisah Author
May 25, 2012 at 4:03 PM

cik aletheea: haaa boleh laa p singgah sana.. tapi for sure ramai orang, sbb cuti skolah

lyza: ehh chomel bapa dia ghak..

Reply
May 25, 2012 at 4:57 PM

waahh, first time aku tengok gambar anak kau.
ada iras iras kau broo.

aku baru sekali ke penang.
tu pun tak sempat nak naik penang hill.

takpa la, lain kali ja laa..

mana gambar makanan bro?

Reply
Al Kisah Author
May 25, 2012 at 5:01 PM

wan: sorry ar wan.. aku selalu miss shoot gambar makanan.. aku kalau lapar tak boleh shoot gambar.. aku akan makan dulu.. lepas dah makan.. baru nyesal.. apsal aku tak shoot gambar makanan dulu.. demm.. takpa.. lepas nie aku akan ubah sikap tu..

Reply
keli menari Author
May 26, 2012 at 1:19 AM

Amboi Sofea senyum habis dah sampai .Haha.

Reply
KorN Author
May 26, 2012 at 2:34 PM

for sure, berkabus ke jerebu?
(bru je pergi 2 bulan lpas kot)

Reply
May 26, 2012 at 2:55 PM

ok!sangat comel baju anak u!:)

Reply
Al Kisah Author
May 26, 2012 at 3:37 PM

keli: besa la.. seronok. mesti la senyum

korn: kabus la bro.. baru lepas hujan tu..

nurul: cantik kan baju ala2 lady bird sofea..

Reply
Rafflesia™ Author
May 26, 2012 at 3:42 PM

amboi, mak dan baby sedondon merah makngah la.. :) hihi

Reply
missnadira Author
May 26, 2012 at 3:51 PM

wahh..ni fea punye first holiday ke?
Kiut gile pakai topi tu..macam tourist..:P

Reply
Al Kisah Author
May 26, 2012 at 4:41 PM

rafflesia: tu la pasal.. nasib bapak dia tak pakai merah..

missnadira: a'a.. lebey kurang ar..kena la pakai topi.. sbb rambut sofea lambat tumbuh.. huhu

Reply
FEDO Author
May 26, 2012 at 4:45 PM

Bestnya jalan jalan..

Reply
Cik Semut... Author
May 26, 2012 at 8:46 PM

boolat mata sofea~~chomel!!

Reply
Shereen Yahya Author
May 26, 2012 at 10:05 PM

tak lepas2 lagi pergi situ .
hehe

Reply
Shereen Yahya Author
May 26, 2012 at 10:06 PM

tak lepas2 lagi pergi situ .
hehe

Reply
May 26, 2012 at 11:55 PM

nice pic.sampai tertidur baby sofea yg kiut tuh... =)

Reply
Al Kisah Author
May 27, 2012 at 1:04 PM

Fedo: ni baru boleh berjalan.. lepas ni kerap la kitaorang berjalan sb sofea dah besar..

Cik semut: mata bolat, ikut sapa

Shereen: ish2 lepas2kanlah pergi kat situ

jujue: fea tu penat..sbb tu dia tidoq

Reply
May 30, 2012 at 3:25 PM

2-3x pergi manjang ajer tutup tempat ni.....sudahnya balik ajer

Reply
Al Kisah Author
May 31, 2012 at 8:49 AM

axoera: hg kena p 5-6x baru boleh.. macam Alkisah pergi kali ke-3 baru dapat naik, pergilah time bukan cuti sekolah..

Reply
shaFazie Author
June 4, 2012 at 11:15 AM

baju bby tue chomey...merah gtue

Reply
ellynadyra Author
June 5, 2012 at 5:21 PM

bam bam nya baby dia, gerammmmm....aku pun dah naik train baru gi bukit bendera, laju kan....tapi punyalah ramai umat nak naik....sesak tul!

Reply

Post a Comment

Cer komen skit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...